Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Αποτελέσματα προγράμματος “ΝΗΣΙδΑ”

35 εκατ. ευρώ σε 3.705 επιχειρήσεις - Πίνακες με τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα και με τις επιχειρήσεις που απορρίπτονται

Καθώς ολοκληρώθηκε από τον ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα”) και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Νοτίου Αιγαίου (ΕΥΔ), η αξιολόγηση των φακέλων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος “ΝΗΣΙδΑ”, για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου που πλήττονται από την πανδημία Covid-19, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 των 3.705 επιχειρήσεων, που κρίθηκαν από τον ΕΦΕΠΑΕ ότι πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και οι οποίες θα ενισχυθούν με το συνολικό ποσό των 35.000.000 ευρώ.

Το ποσό που διαθέτει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι το υψηλότερο σε ποσοστό του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος που έχει στη διάθεσή της, σε σχέση με τις υπόλοιπες 12 Περιφέρειες της χώρας. Το Πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” σχεδιάστηκε να διατεθεί σε τέσσερις κατηγορίες δικαιούχων, ως εξής:

  • Δικαιούχοι κατηγορίας Α (Δευτερογενής τομέας – Μεταποίηση – Χονδρικό εμπόριο), όπου θα διατεθεί το 9% του συνολικού προϋπολογισμού
  • Δικαιούχοι κατηγορίας Β (Τριτογενής τομέας – Τουρισμός – Υπηρεσίες), όπου θα διατεθεί το 34% του συνολικού προϋπολογισμού
  • Δικαιούχοι κατηγορίας Γ (Τριτογενής Τομέας – Λιανικό εμπόριο) όπου θα διατεθεί  43% του συνολικού προϋπολογισμού και
  • Δικαιούχοι κατηγορίας Δ (Τριτογενής τομέας – Εστίαση) όπου θα διατεθεί το 14% του συνολικού προϋπολογισμού

Επιπλέον, δημιουργήθηκε ειδική κατηγορία για τον κλάδο που διαχρονικά έχει δεχθεί τη μικρότερη στήριξη από ευρωπαϊκά προγράμματα, το λιανεμπόριο, κατηγορία στην οποία διατέθηκε το μεγαλύτερο ποσό των πόρων του Προγράμματος. Παράλληλα, ενισχύθηκε το Πρόγραμμα σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό του, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ακόμα ειδική κατηγορία δικαιούχων που αφορά στον κλάδο της εστίασης.

Με την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, περνάνε αυτομάτως στο στάδιο της πληρωμής 3.705 επιχειρήσεις στο Νότιο Αιγαίο.

Ειδικότερα:

  • Στην κατηγορία Α (Δευτερογενής τομέας – Μεταποίηση – Χονδρικό εμπόριο), υποβλήθηκαν 722 αιτήσεις. Εξ αυτών χρηματοδοτούνται 379.
  • Στην κατηγορία Β (Τριτογενής τομέας – Τουρισμός – Υπηρεσίες) υποβλήθηκαν 6.410 αιτήσεις. Εξ αυτών χρηματοδοτούνται 1.398.
  • Στην κατηγορία Γ (Τριτογενής Τομέας – Λιανικό εμπόριο) υποβλήθηκαν 1.835 αιτήσεις. Αποδεκτές κρίθηκαν 1381. Εξ αυτών χρηματοδοτούνται 1.381. Ποσοστό επιτυχίας 100%.
  • Στην κατηγορία Δ (Τριτογενής τομέας – Εστίαση) υπεβλήθησαν 1.142 αιτήσεις. Εξ αυτών χρηματοδοτούνται 547.

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα παρακάτω:

Απόφαση ΕΝΤΑΞΗΣ | Απόφαση ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ

Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων αρχίζει από σήμερα 13/4/21 και ολοκληρώνεται σε πέντε εργάσιμες ημέρες.

Όπως σημειώνει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε ανακοίνωσή της, η διαδικασία των ενστάσεων δεν αναστέλλει το στάδιο των πληρωμών. Όσες επιχειρήσεις βρίσκονται στη λίστα των εγκεκριμένων, δε θα περιμένουν την εξέταση των ενστάσεων για να πληρωθούν, ενώ ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις που τυχόν δικαιωθούν μέσα από την διαδικασία των ενστάσεων, θα πληρωθούν μέσα από αντίστοιχη αύξηση του σχετικού προϋπολογισμού του Προγράμματος.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη