Αποτυπώνοντας το Ασσύρτικο με ζωγραφική σε διαφάνειες

Εγκαίνια την Τετάρτη 2/8 για την έκθεση "Διάφανη Ζωγραφική - Ασσύρτικο"

Η Εστία Πύργου Καλλίστης θα φιλοξενεί, από τις 2 μέχρι τις 10 Αυγούστου, στον εκθεσιακό της χώρο στην κεντρική πλατεία Πύργου την έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Φύτρου με θέμα “Διάφανη Ζωγραφική – Ασσύρτικο”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 2 Αυγούστου, ώρα 20:30.

Η έκθεση ζωγραφικής Διάφανη Ζωγραφική – Ασσύρτικο, είναι η νέα ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Φύτρου από τον Πύργο Σαντορίνης, μετά την έκθεση “The miracle”,  που πραγματοποιήθηκε πέρσι στη Σαντορίνη με ζωγραφισμένες φωτογραφές με θέμα τα καμπαναριά του Πύργου.

Όλη η έκθεση είναι ένας ύμνος στην ποικιλία του κρασιού Ασσύρτικου και βασίζεται στην καινοτόμα τεχνοτροπία ζωγραφικής πάνω σε διάφανα φιλμ με ακρυλικά χρώματα. Η ζωγραφική σε διαφάνεια είναι εντελώς πρωτοποριακή και είναι από τις λίγες εκθέσεις που έχουν παρουσιαστεί παγκοσμίως.

[adning id="140783"]


Η έκθεση περιλαμβάνει 100 έργα με διαστάσεις έως 2,5 μέτρα. Η κάθε πινελιά είναι κυκλική και σε μορφή κουλούρας, αντιστοιχώντας στον τρόπο προστασίας των αμπελιών από τους δυνατούς αέρηδες και τα χτυπήματα της άμμου. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι πρασινολευκά με ανοιχτές χρυσές ανταύγειες που θυμίζουν ρόδι, βερίκοκο, ροδάκινο, μάνγκο, παπόνι, μπανάνα, φρούτα με χαρακτηριστικά αρώματα που θυμίζουν την ποικιλία του Ασσύρτικου, ενώ η μεθυστική και ζωγραφιστική διαδρομή συνεχίζεται με τα χρώματα του γιασεμιού και του νυχτολούλουδου και ολοκληρώνεται με το μπλε, γαλάζιο και πετρός σαν την αύρα της θάλασσας.

Το Ασσύρτικο με τα λευκά διάφανα κρασιά του και τα ιδιαίτερα αρώματά του, μαζί με την έκδηλη μεταλλικότητα που παραπέμπει στο πετρωδες έδαφος της Σαντορίνης είναι τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα που προσπαθούν να αποδώσουν τα έργα της έκθεσης. Η εκρηκτική οξύτητα, το φρέσκο και το δροσιστικό, το νεύρο και η σπιρτάδα που εξελίσσεται σε βάθος χρόνου αναδεικνύονται παράλληλα με τα συναισθήματα και την κατέθεση ψυχής του Πυργιανού Καλλιτέχνη.

Διάρκεια έκθεσης: 2-10 Αυγούστου
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00-13:00 και 18:00-21:00

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη