Σαντορίνη: Εικαστικός Αύγουστος στο Μπελλώνειο

Ένας πολύ ενδιαφέρων εικαστικός διάλογος είναι προγραμματισμένος για τον Αύγουστο στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά Σαντορίνης, όπου θα φιλοξενηθούν δύο εκθέσεις ζωγραφικής, υπό την επιμέλεια της Ειρήνης Βανταράκη, επικεφαλής της Vandiri Art NYC.

Στην πρώτη, με τίτλο “LC Armstrong: Island Paintings”, που θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 16 Αυγούστου, θα παρουσιαστούν έργα της διάσημης Αμερικανίδας ζωγράφου L.C. Armstrong του “δυνατού χαρτιού” της Marlborough Gallery της Νέας Υόρκης. Η δεύτερη, θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 23 Αυγούστου με έργα του διεθνούς εικαστικού Μιχάλη Καψάλη και τίτλο “American Story“.

Οι δύο εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

[adning id="140783"]


LC Armstrong: Island Paintings
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα εκρηκτικά χρώματα και τα ζωηρά λουλούδια και πουλιά που πλαισιώνουν τα τοπία της LC Armstrong, που δεν είναι τυχαία το “αγαπημένο παιδί” της Νέας Υόρκης και κατέχει περίοπτη θέση στην διεθνή εικαστική σκηνή.

Το έργο της L.C. Armstrong, “Passion Flower over Paradise Pool”

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 14 έργα μοναδικής ζωτικότητας και εικαστικής τεχνικής της L.C. Armstrong. Οι πίνακες που αποτελούν τη θεματική της έκθεσης “Ιsland Paintings” παρουσιάζουν τη δεκαετή μελέτη της Armstrong στα νησιώτικα μοτίβα και συνεχίζουν με τις εξερευνήσεις της εικαστικού στη φύση και τον μαγικό ρεαλισμό. Τα επιλεγμένα έργα απεικονίζουν φωτεινά, έντονα λεπτομερή λουλούδια πάνω από τους ωκεανούς και τις λίμνες, δημιουργώντας μαξιμαλιστικά τοπία γεμάτα ζώα και ανθρώπινες μορφές, τόσο πραγματικές όσο και φανταστικές.

Η ιδιαίτερη τεχνική της Armstrong που στρωματοποιεί ακρυλικό ή λάδι σε πάνελ από λινάρι δίνει μια φωτεινότητα και μια μαργαριταρένια λάμψη στα έργα της, που κατακτά το βλέμμα. Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα υπερρεαλιστικά παγώνια, κολιμπρί και φλαμίνγκο που στα έργα της Armstrong, φαίνονται σαν να είναι στο φυσικό τους περιβάλλον.

American Story του Μιχάλη Καψάλη
Τα εκρηκτικά νησιώτικα τοπία της L.C. Armstrong δίνουν τη θέση τους στα γεμάτα φως και χρώμα τοπία του Μιχάλη Καψάλη. Στους καμβάδες του Καψάλη, περικλείεται το πολύπλευρο ταλέντο του, η πολυσχιδής και αεικίνητη προσωπικότητά του και απεικονίζεται η αγάπη του για τη θάλασσα με την οποία ασχολήθηκε επαγγελματικά για πολλά χρόνια.

Έργο του Μιχάλη Καψάλη

Η αφηρημένη τέχνη και ο εξπρεσιονισμός του Καψάλη είναι γεμάτος συμβολισμούς και νοήματα. Το αιώνιο μπλε της θάλασσας που τόσο αγάπησε, κυριαρχεί στα λουσμένα με φως νησιώτικα τοπία του Μανχάταν.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη