Μουντιάλ 2014 – Αργεντινή και Γερμανία έτοιμες να σηκώσουν το τρόπαιο

Έπειτα από έναν μήνα συναρπαστικών -στην πλειονότητά τους- αναμετρήσεων, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 στη Βραζιλία ετοιμάζεται να περάσει στην ιστορία το βράδυ της Κυριακής 13 Ιουλίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός μεταξύ της Αργεντινής και της Γερμανίας.

Για την Αργεντινή θα είναι η τέταρτη φορά που φτάνει μέχρι τον τελικό, έχοντας σηκώσει την κούπα δύο φορές. Μία το 1978 στην Αργεντινή με αντίπαλο την Ολλανδία και μία το 1986 στο Μεξικό με αντίπαλο τη Δυτική (τότε) Γερμανία. Τελευταία της συμμετοχή στον τελικό ήταν το 1990 στην Ιταλία, οπότε και έχασε από τη Δ. Γερμανία.

Για τη Γερμανία, που στα τρία τελευταία μουντιάλ είχε αρκεστεί στην τρίτη θέση (2010, 2006) και στην δεύτερη θέση (2002), αυτή θα είναι η έβδομη συμμετοχή σε τελικό (συνολικά και ως Δ. Γερμανία μέχρι το 1990), ενώ έχει στεφθεί τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια (ως Δ. Γερμανία), το 1954 στην Ελβετία, το 1974 στη Δ. Γερμανία και το 1990 στην Ιταλία.

Στις 19 μέχρι σήμερα διοργανώσεις, σε ηπειρωτικό επίπεδο η Ευρώπη προηγείται με 10 τρόπαια έναντι 9 της Νοτίου Αμερικής. Όλα τα Παγκόσμια Κύπελλα που έχουν διεξαχθεί στην Ευρώπη τα έχουν κερδίσει ευρωπαϊκές ομάδες, με εξαίρεση το παγκόσμιο κύπελλο του 1958, που έγινε στη Σουηδία και το κέρδισε η Βραζιλία. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ομάδες της Λατινικής Αμερικής για τις διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί στην αμερικάνικη ήπειρο.

Ο τελικός θα γίνει στο στάδιο Μαρακανά του Ρίο Ντε Τζανέιρο και θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδος .

Μία μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 12 Ιουλίου, ώρα 23:00, στο εθνικό στάδιο της πρωτεύουσας Μπραζίλια θα γίνει ο μικρός τελικός, όπου η οικοδέσποινα Βραζιλία, η πιο επιτυχημένη ομάδα της διοργάνωσης με 5 Παγκόσμια Κύπελλα και η μόνη ομάδα που έχει συμμετάσχει σε όλες τις διοργανώσεις και η Ολλανδία θα αναμετρηθούν για την 3η και 4η θέση.

Τα δύο επόμενα Μουντιάλ θα γίνουν το 2018 στη Ρωσία και το 2022 στο Κατάρ.

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη