18.2 C
Santorini
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

13-15/7: Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο SAF

Share

SANTORINI_ARTS_FACTORY_14Μετά τα εγκαίνια του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας «Δ.Νομικός» και της επίσημης έναρξης του Santorini Arts Festival, που θα γίνουν το Σάββατο 12 Ιουλίου, ακολουθεί ένα τριήμερο με εκπαιδευτικά προγράμματα: ανοιχτό εργαστήριο για παιδιά με τον Στέλιο Παναγιωτόπουλο, ξενάγηση στις εκθέσεις από την επιμελήτρια Ίριδα Κρητικού και παρουσίαση από τον J.Joshua Garrick της ατομικής του έκθεσης.

Πιο αναλυτικά:

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014, ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθεί από την Ίριδα Κρητικού, επιμελήτρια του εκθεσιακού κύκλου “White, Grey & a little Red” ξενάγηση στους χώρους των εκθέσεων. Παρόντες θα είναι αρκετοί από τους συμμετέχοντες εικαστικούς.

garrick
J.Joshua Garrick

Στη συνέχεια, ο διακεκριμένος εικαστικός φωτογράφος J.Joshua Garrick θα ξεναγήσει το κοινό στην ατομική του έκθεση «Αποτυπώνοντας το αρχαίο Κάλλος». Στο πλαίσιο της ξενάγησης, ο J.Joshua Garrick θα μιλήσει τόσο για την έμπνευση του έργου του από τα γλυπτά της Ελληνικής Αρχαιότητας όσο και για τη μοναδική τεχνική εκτύπωσης σε επεξεργασμένο αλουμίνιο DiBond που χρησιμοποιεί, προσδίδοντας στο τελικό φωτογραφικό αποτέλεσμα το εντυπωσιακό απτικό του βάθος. Η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, καθώς και στους εκθεσιακούς χώρους του Ελληνικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη και της Ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες.

 

panagiotopoulos
Στέλιος Παναγιωτόπουλος

Από την Κυριακή 13/7 και για τρεις ημέρες, μέχρι την Τρίτη 15/7, ο Στέλιος Παναγιωτόπουλος, φιλοξενούμενος από το SAF στο πλαίσιο της ατομικής του έκθεσης «Το Πλοίο Νεράιδα», προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού σε ένα «ανοιχτό εργαστήριο γλυπτικής». Κάθε μέρα από τις 11:00-13:00 και από τις 18:00-20:00 το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται το εργαστήριο προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου έργου που θα δημιουργηθεί από τον καλλιτέχνη με τη χρήση ready made υλικού (ξύλο, μέταλλο, μηχανικά εξαρτήματα κ.ά.) σχετικού με τον εκθεσιακό χώρο και την αρχική λειτουργία του.

Για το απόγευμα της Κυριακής 13/7 στις 18:00 ο καλλιτέχνης έχει προγραμματίσει δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά 6-14 ετών. Τα παιδιά θα επισκεφθούν την έκθεση για να κατανοήσουν την ιδέα της ανακύκλωσης και της επανάχρησης των υλικών, ενώ στη συνέχεια με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη θα δημιουργήσουν το δικό τους γλυπτό.

 

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη