14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μύκονος: Άρση περιοριστικών μέτρων – Στη νέα Υποδιεύθυνση Αστυνομίας ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Share

Τη Μύκονο επισκέφτηκε σήμερα, Δευτέρα 26/7, πρώτη μέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί από τις 17/7 λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αρχικά επισκέφθηκαν και επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις της νέας Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του Γρυπαρείου με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά, τη βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. Κατερίνα Μονογυιού και εκπροσώπους κρατικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων του νησιού για θέματα ασφάλειας, εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων και καλύτερης συνεργασίας με τις νέες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων αφού επεσήμαναν τη σημασία της λειτουργίας της νέας Υποδιεύθυνσης ζήτησαν την εφαρμογή του νόμου και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου αυτή τη στιγμή υπηρετούν 186 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 152 είναι μόνιμοι, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα υπηρετούσαν 60. Επεσήμανε το σημαντικό έργο που πραγματοποιείται και δεσμεύτηκε ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι συνεχής, ώστε η Μύκονος να διαφημίζεται επιπλέον και για το αίσθημα ασφάλειας που παρέχει.

Σε σχέση με την πανδημία, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν γρήγορα αντανακλαστικά και ευελιξία ώστε να ανταποκρίνεται στο βασικό ζητούμενο που είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Απηύθυνε δημόσια έκκληση για την πιστή τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών και επισήμανε ότι αυτός είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για την προστασία του brand name της Μυκόνου και τη συνέχιση της πολύ καλής -όπως δείχνουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία- τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως θα υπάρχουν εισηγήσεις για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, έτσι ώστε να είναι ευχερέστερη η εξεύρεση, ο εντοπισμός και η τιμωρία όσων διοργανώνουν πάρτι σε βίλες.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη