Ασκήσεις ετοιμότητας από το ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Θήρας

Άσκηση για την αντιμετώπιση έκτακτης κατάστασης που μπορεί να προκληθεί εξαιτίας σεισμού, πυρκαγιάς ή πιθανού κρούσματος κορονοϊού διεξήχθη σήμερα (9/6) στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Η συντονισμένη δράση του ειδικού κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας, των εκπροσώπων του ΕΟΠΥΥ, του ΕΚΑΒ, του κλιμακίου του Σισμανόγλειου, αλλά και η προσήλωση των εργαζομένων στο νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών ασκήσεων, δημιούργησε την πεποίθηση ότι το νοσοκομείο μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε δύσκολη κατάσταση.

Όπως αναφέρει η Αντιδήμαρχος Θήρας Σοφία Κίτσου, η οποία ως αρμόδια για θέματα υγείας παρακολούθησε και την άσκηση, “η εκπαίδευση του προσωπικού του ΓΝΘ για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας που νιώθουμε τόσο στην Σαντορίνη, όσο και στα γειτονικά νησιά και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού μας, που μπορούμε να προβάλουμε στους επισκέπτες μας”.

Η κα Κίτσου μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρη Μαντούση, αλλά και τον Έπαρχο Θήρας Χαράλαμπο Δαρζέντα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με όλους τους φορείς, παρουσία του Διοικητή του νοσοκομείου Βασίλη Μαλαματένιου και της παιδιάτρου και μέλους του ΔΣ της ΑΕΜΥ Πόπης Καραμολέγκου. Παρόντα στην άσκηση ήταν και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Στήριξης του Νοσοκομείου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη