Αστυνομική υποδιεύθυνση Σαντορίνης προαναγγέλλει ο Δήμαρχος Θήρας

Συνάντηση στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Μιχάλης Καραμαλάκης, Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. – Αντώνης Σιγάλας, Δήμαρχος Θήρας

Νέο κύκλο επαφών στην Αθήνα για σημαντικά θέματα της Σαντορίνης έχει αυτές τις μέρες ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας.

Σε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Δημάρχου Θήρας συμφωνήθηκε η άμεση εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου που θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας και θα εγγυηθεί την τήρηση της νομιμότητας, σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, μέσω της δημιουργίας αυτόνομης Υποδιεύθυνσης στην οποία θα προστεθούν 10 έμπειροι αξιωματικοί και 80 αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί σε έναν νέο χώρο.

Η συνάντηση έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 23/1 και όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος με ανάρτησή του στο Facebook, ο ίδιος συνοδευόταν από από τον Ακαδημαϊκό καθηγητή Χαράλαμπο Ρούσσο και τον επιστημονικό του σύμβουλο Παναγιώτη Ρήγα, ενώ παρών ήταν και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης.

O Δήμαρχος εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ολόκληρο το χρόνο, η Σαντορίνη στον τομέα της αστυνόμευσης, κατέθεσε τις προτάσεις της νέας δημοτικής αρχής και δήλωσε την αποφασιστικότητα και τη βούλησή του για συμβολή του Δήμου στην επίλυση του προβλήματος. Ο Υπουργός από την πλευρά του έκανε σαφή τη βούληση του Υπουργείου του και συνολικά της Κυβέρνησης για ριζική και μόνιμη λύση του προβλήματος της αστυνόμευσης και της ασφάλειας στη  Σαντορίνη και παρουσίασε το σχετικό επιχειρησιακό Σχέδιο που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Θήρας, μετά από γόνιμη ανταλλαγή απόψεων συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:

  • Το Υπουργείο προχωρά άμεσα στην προκήρυξη για πρόσληψη 80 ειδικών φρουρών, οι οποίοι μετά από εκπαίδευσή τους σε συγκεκριμένα αντικείμενα, τοποθετούνται όλοι ως μόνιμοι στη Σαντορίνη επιπλέον των ήδη υπηρετούντων σήμερα στο νησί. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας σύμφωνα με τον Υπουργό, τοποθετείται χρονικά εντός του καλοκαιριού του 2020.
  • Η δομή της Αστυνομίας, στην οποία θα ενταχθούν οι 80 αστυνομικοί θα λειτουργεί με την ελάχιστη γραφειοκρατία, έτσι ώστε το σύνολο σχεδόν του προσωπικού να ασχολείται αποκλειστικά με το αστυνομικό έργο επί του πεδίου.
  • Οι δέκα περίπου βαθμοφόροι αστυνομικοί που θα τοποθετηθούν στην ιεραρχία της νέας αστυνομικής δομής της Σαντορίνης θα είναι έμπειροι και θα γνωρίζουν άριστα το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθούν.
  • Ο θεσμός της μετακίνησης των δόκιμων αστυνομικών στη Σαντορίνη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα συνεχίσει να ισχύει με τη διευκρίνιση ότι θα απασχολούνται και το Σαββατοκύριακο.

Ο Δήμος θα συνδράμει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των αναγκών στέγασης της νέας αστυνομικής δομής, αλλά και των μόνιμων αστυνομικών που θα τοποθετηθούν στο νησί, ενώ ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας εκ μέρους του Δήμου αλλά και των επιχειρηματιών του νησιού, προκειμένου να λειτουργήσει γρήγορα κι απρόσκοπτα η νέα αστυνομική υπηρεσία.

Ο κος Σιγάλας πρόκειται να παραμείνει στην Αθήνα για να επισκεφθεί τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Δημοσιονομικής πολιτικής Θόδωρο Σκυλακάκη και τον Γενικό Γραμματέα Θάνο Πετραλιά για την έγκριση υλοποίησης αυτού του σχεδίου.

“Η Σαντορίνη ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός πρέπει να είναι ασφαλής για τους επισκέπτες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους. Ο Δήμος εργάζεται ήδη και συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση και αυτού του στόχου” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη