Αθάνατες νότες με τον Βασίλη Σκουλά

skoulasΟ Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης “Το Αρκάδι”, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεών του, φιλοξενεί τον Βασίλη Σκουλά για μια συναυλία στον χώρο του Οινοποιείου Κουτσογιαννόπουλου, την Πέμπτη 17 Ιουλίου, ώρα 21:30.

Αν η συνεργασία του με τον Νίκο Ξυλούρη δημιουργεί την αίσθηση του αθάνατου, ο Βασίλης Σκουλάς συντηρεί την αθανασία με τις νότες που ξεκίνησαν από τον παππού του και σπουδαίο λυράρη Μιχάλη Σκουλά, που έφεραν στα αυτιά του τα πρώτα ακούσματά της.

Ο Βασίλης Σκουλάς γεννήθηκε στα Ανώγεια Μυλοποτάμου του Ρεθύμνου το 1946. Άρχισε να μαθαίνει λύρα σε ηλικία 7 ετών και στα 16 του χρόνια κατάφερε να καθιερωθεί ανάμεσα στους πρώτους λυράρηδες και τραγουδιστές της Κρήτη. Το 1965 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο ο οποίος περιείχε κοντυλιές με τον Θανάση Σταυρακάκη και τον Νίκο Ξυλούρη, και το 1969 ακολούθησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος 33 στροφών. Ακολούθησαν κορυφαία έργα του κερδίζοντας μεγάλες διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το παραδοσιακό χρώμα στο παίξιμό του γίνεται μοναδικό σε κάθε του μελωδία, χαράζοντας ιστορικά μουσικά μονοπάτια που ζωντανεύουν τη φρεσκάδα ενός αλησμόνητου παρελθόντος.

Εισιτήριο: 10 ευρώ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη