Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης | 27 Ιουνίου 2020

Μετά την περάτωση του πρώτου και μεγαλύτερου τμήματος της ανακατασκευής και επέκτασης των προβλητών του Αθηνιού, η εργολήπτρια εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. συνεχίζει τις εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου.

Το τμήμα που περατώθηκε έχει ήδη δοθεί σε χρήση και τα πλοία της ακτοπλοΐας “δένουν” πλέον εκεί, έτσι ώστε οι εργασίες (φωτογραφία πάνω) να προχωρούν απρόσκοπτα στο υπολειπόμενο μέρος.

Καθώς η φετινή θερινή τουριστική περίοδος δεν αναμένεται να είναι όπως η περσινή και στον λιμένα του Αθηνιού οι συνθήκες δεν θα είναι πιεστικές, εκτιμάται ότι η εργολήπτρια εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην υλοποιήση της τελικής φάσης του έργου εντός της προθεσμίας δηλαδή έως 31/12/2020 και σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη της επόμενης θερινής τουριστικής περιόδου.

Στο παρακάτω σχεδιάγραμμα μπορείτε να δείτε το σύνολο των έργων διαμόρφωσης των προβλητών του λιμένα του Αθηνιού:

Athinios new harbour plan
Σχεδιάγραμα διαμόρφωσης λιμένα Αθηνιού. Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος.

Τρία μεγάλα πλοία της ακτοπλοΐας θα μπορούν να δένουν, συγχρόνως και με ασφάλεια στον Αθηνιό, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε για τη διαμόρφωση των προβλητών του. Ο χερσαίος χώρος μεγαλώνει κατά δύο περίπου στρέμματα, ενώ το μέτωπο της προβλήτας προς τη θάλασσα θα έχει μήκος 200 μέτρα. Το λειτουργικό βάθος του λιμένα θα είναι 9 μέτρα που είναι υπεραρκετό για την ασφαλή προσέγγιση και πρόσδεση των πλοίων.


Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here