“Ατλαντίδα” από την Ειρήνη Δρόσου στο SAF

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) θα φιλοξενεί από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου την έκθεση της Aerienirti Ειρήνης Δρόσου με τίτλο “Ατλαντίδα“.

“Ατλαντίδα”, μύθος ή πραγματικότητα του σήμερα; Ένα πριν που επιμένει στο μετά και θέλει να γίνει πραγματικότητα. Ασύλληπτη η ομορφιά της, κλονίζει η αδιαλλαξία της.
Mέσα απο την εξέλιξη της τεχνολογίας, η εποχή μας αχνοφέγγει στο χάος της.
Η σκέψη, η φαντασία, η τέχνη σαν αρχικός πυρήνας του κοσμικού χρόνου, ενώνει τον μύθο με την πραγματικότητα μέσα απο μία έκθεση που αναδυκνύει υλικά λάβας, τέφρας και χρώματος, ενώνοντάς τα για να εισχωρήσει στα βάθη της έκρηξης του εσωτερικού εαυτού.

Αυτή η εικαστική έκθεση συνυπάρχει διαδραστικά με μουσική ειδικά γραμμένη για το θέμα της απο την συνθέτρια Λάουρα Γκίνη και με ειδικό φωτισμό απο τον θεατρικό σχεδιαστή φωτισμού και εικόνων Σάκη Μπιρμπίλη.

Η αναζήτηση στη σχέση της εικαστικής προσέγγισης μουσικής, φωτός και χρωμάτων δημιουργεί έννοιες που εκφράζουν το παρελθόν το παρόν και το μέλλον, αποκαλύπτοντας το μυστικό και τον χαρακτήρα της φύσης, λαμβάνοντας και δίνοντας ένα θεικό μήνυμα.

Η Ατλαντίδα, ένα υπέροχο ταξίδι που για μένα έχει αρχίσει καιρό τώρα, βάζοντάς με σε κατάσταση πολύ βαθιάς ενδοσκόπησης. Ένα συνοθύλευμα του μύθου ή της πραγματικότητας, της καταστροφής του εγωκεντρισμού και της αλαζονείας του εγώ” αναφέρει η καλλιτέχνης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 14/9 μέχρι 7/10 και θα είναι επισκέψιμη κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας “Δ. Νομικός”, στη Βλυχάδα. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here