Αυγουστιάτικη πανσέληνος σε αρχαιολογικούς χώρους των Κυκλάδων

Το φως από το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό σε εννέα αρχαιολογικούς χώρους των Κυκλάδων -όχι στη Σαντορίνη- που συμμετέχουν την Κυριακή 26 Αυγούστου στις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, τις οποίες διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου θα έχει μουσική εκδήλωση με επίκεντρο τη Θάλασσα με τη συμμετοχή της Εύης Μάζη, συνδιοργάνωση με ΚΔΕΠΠΑ Μυκόνου, Σύλλογο Φίλων Δήμου Ρήνειας. Θα ακολουθήσει κέρασμα από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου. Έναρξη στις 20.30.

Στα Ύρια Νάξου θα έχει μουσική εκδήλωση με την Άννα Αναματερού στις 21:30.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάρου είναι προγραμματισμένη μουσική παράσταση σε συνεργασία με την ΚΔΕΠΑΠ και το ωδείο Μυθωδία με τίτλο “Γυναίκα Πανσέληνος- Εμβληματικές γυναικείες μορφές των μύθων και της Ιστορίας” στις 21:00.

Μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 25/8 στις 21:00, και πάλι σε συνεργασία με την ΚΔΕΠΑΠ και το ωδείο Μυθωδία, θα δοθεί παράσταση της Αντιγόνης στα αρχαία Ελληνικά, με τους Ευ. Θαλασσινή, Γ. Καπετανάκο, Τ. Κάνδυλα

Στην αυλή της εκκλησίας της Παναγίας Σωτήρας στη Χώρα Κύθνου, “Φεγγαρόφωτη Νύχτα”, μια βραδιά με μουσική και ποίηση με τον Σύλλογο φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κύθνου. Έναρξης στις 21:00

Εξωτερικά του περιβόλου του εκκλησιαστικού συγκροτήματος Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τη Φωτεινή Δάρρα με τίτλο “Από την Τζένη Βάνου στις μάγισσες της Σμύρνης”, στις 21:30.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 27/8, στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης του Αγίου Ανδρέα στη Σίφνο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με αφήγηση παραμυθιών κατάλληλων για ενήλικες από την ομάδα αφηγητών ΠαραμυθιάΖΩ. Ο αρχαιολογικός χώρος και το εκθετήριο θα παραμείνουν ανοικτά από τις 18:00 με ξεναγήσεις από το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Έναρξη εκδήλωσης στις 21.30.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας Άνδρου, το Ιερό Ποσειδώνα και Αμφιτρίτης στα Κιόνια Τήνου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιμώλου θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό πέραν του ωραρίου τους από τις 21:00 μέχρι τις 24:00.

Συνολικά σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθούν 95 εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών) σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 37 χώροι και μουσεία. Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη