Σαντορίνη: Αξίζει μια επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας

tomatomuseum_4
Φωτογραφία: www.saf.gr

Μέρες αργίας οι επόμενες και μια ανοιξιάτικη επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, αξίζει το χρόνο και τη διαδρομή μέχρι την εντυπωσιακή παραλία της Βλυχάδας.

Το Μουσείο είναι ανοικτό καθημερινά 10.00-18.00 εκτός από την Κυριακή του Πάσχα που θα είναι κλειστό. Η τιμή εισιτηρίου εισόδου, αυτή την εποχή, είναι 3€. Τα παιδιά μέχρι 12 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Το παλιό εργοστάσιο τομάτας Δ.Νομικός στη Βλυχάδα μετατράπηκε σε σύγχρονο Βιομηχανικό Μουσείο για να προσφέρει στους επισκέπτες του μία αναδρομή στο παρελθόν, ακολουθώντας την πορεία καλλιέργειας, επεξεργασίας και παραγωγής της σαντορινιάς μικρόκαρπης τομάτας (τοματάκι Σαντορίνης).

Στο Μουσείο ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τις παραδοσιακές μεθόδους που ακολουθούνταν από τους τοματοποιούς της Σαντορίνης, γνωρίζοντας παράλληλα την ιστορία του τόπου, των κατοίκων της και των παραδόσεών τους.

Τα εκθέματα του Μουσείου περιλαμβάνουν μηχανές επεξεργασίας από το 1890, παλιά χειρόγραφα βιβλία του εργοστασίου, παλιά εργαλεία, τις πρώτες ετικέτες, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό με μαγνητοσκοπημένες αφηγήσεις ανθρώπων που εργάστηκαν στο εργοστάσιο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη