Σεμινάριο μουσικής σύνθεσης τον Ιούλιο στο SAF

Κλικ για μεγέθυνση

Το Santorini Arts Factory προσκαλεί τους νέους και μεγαλύτερους φίλους του στην Βλυχάδα, μια από τις πιο συγκλονιστικές παραλίες της Σαντορίνης, σε ένα σεμινάριο σύνθεσης με τις διεθνώς αναγνωρισμένες καθηγήτριες σύνθεσης Georgia Train και Faye Streek.

Στο σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι τις 10 Ιουλίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στη σύνθεση, να εμπνευστούν, να χαλαρώσουν και να συμμετάσχουν σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 4 του μήνα και θα τελειώνουν στις 8, ενώ στις 9 θα διεξαχθεί η συναυλία των μαθητών του σεμιναρίου, η οποία θα είναι ανοιχτή για όλους.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων έχει ως εξής:
12:30-14:00 Pre production
14:10-15:40 Live performance workshop
15:40-18:30 διάλειμμα
18:30-22:30 ελεύθερο μουσικό πρόγραμμα/πρόβες

Pre production: Σε αυτό το μάθημα, οι μαθητές θα καλούνται να γράψουν τα δικά τους τραγούδια, θα τα παρουσιάζουν στους υπόλοιπους και στη συνέχεια θα γίνεται συζήτηση όχι μόνο για την βελτίωση των κομματιών αλλά και για τους ίδιους σαν συνθέτες. Ακόμα θα διαμορφώνουν τα τραγούδια, ανάλογα με το πώς τα φαντάζονται, με ολόκληρη μπάντα.

Live performance workshop: Αφού έχουν διαμορφώσει τα κομμάτια και έχουν περίπου στο μυαλό τους τι περιμένουν, οι μαθητές καλούνται να οργανώσουν το house band με τον τρόπο που θέλουν ώστε να παίξουν το κομμάτι τους. Σκοπός είναι να καταφέρουν να παρουσιάσουν το κομμάτι με επιτυχία όχι μόνο μουσικά αλλά και παρουσιαστικά, χωρίς άγχος και ανασφάλεια πάνω στην σκηνή.

Στο σεμινάριο είναι ευπρόσδεκτος οποιοσδήποτε έχει τις βασικές γνώσεις και θέλει να εξελιχθεί ως καλλιτέχνης και ως συνθέτης.

Επικοινωνία για περισσότερες πληροφορίες στο email irene.nom@hotmail.com


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη