20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τ. Θεοδωρικάκος: Αυξάνεται η διάρκεια ισχύος των ελληνικών διαβατηρίων

Share

Από τα πέντε στα δέκα χρόνια αυξάνεται η διάρκεια ισχύος των ελληνικών διαβατηρίων, όπως ανέφερε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Σχετική ρύθμιση έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

“Η Ελλάδα ήταν μία από τις ελάχιστες χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχαν ως διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων τα πέντε χρόνια. Με τη ρύθμιση που καταθέσαμε στη Βουλή την αυξάνουμε στα 10 χρόνια. Με αυτό τον τρόπο εναρμονιζόμαστε με αυτό που συμβαίνει σχεδόν στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αναπτυγμένων κρατών σε ολόκληρη την Γη”, επισήμανε ο κος Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό γλιτώνουμε από σημαντικά οικονομικά και διοικητικά κόστη, μειώνεται η γραφειοκρατία για την εξυπηρέτηση του πολίτη και ιδιαίτερα των Ελλήνων του εξωτερικού και παράλληλα απελευθερώνονται αστυνομικές δυνάμεις.

“Είναι μία κατάσταση από την οποία βγαίνει ωφελημένο τόσο το κράτος όσο και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, με όρους ασφαλείας και καλύτερης αξιοποίησης των δυνάμεών μας”, κατάληξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη