Aegean: Αύξηση σε επιβατική κίνηση και τζίρο το α’ εξάμηνο του 2019

Aύξηση τόσο της επιβατικής κίνησης όσο και του τζίρου της πέτυχε η Aegean κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019. Σημαντική αύξηση σημείωσαν και τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο, με αποτέλεσμα να περιοριστούν στο σύνολο του διαστήματος οι ζημίες σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα, που δημοσίευσε σήμερα η εταιρεία, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το πρώτο εξάμηνο έφτασε στα 519,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 14%. Οι καθαρές ζημίες περιορίστηκαν σε 13 εκατ. ευρώ από 13,8 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς, μετά και την πρώτη εφαρμογή του λογιστικού προτύπου IFRS 16, που επιβάρυνε το αποτέλεσμα κατά 3,8 εκατ. ευρώ. Συνεπώς σε συγκρίσιμη βάση οι καθαρές ζημιές του πρώτου εξαμήνου 2019 θα ήταν 9,2 εκατ. ευρώ από 13,8 εκατ. ευρώ το 2018.

Η συνδρομή του δεύτερου τριμήνου ήταν καθοριστική στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, με τον Όμιλο να προσφέρει 12% περισσότερες χιλιομετρικές θέσεις, επιλέγοντας στρατηγικά την προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Πέτυχε συνεπώς 10% αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης, κυρίως λόγω της αύξησης της κίνησης εξωτερικού κατά 15%, που αποτελεί και ρυθμό ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερο από το σύνολο των αεροπορικών αφίξεων προς τη χώρα. Αντίστοιχα, κατά το δεύτερο τρίμηνο κατέγραψε 20% αύξηση των ενοποιημένων εσόδων και 30% αύξηση του καθαρού αποτελέσματος μετά από φόρους, που ανήλθε σε κέρδη ύψους €22,2 εκ. από €17 εκ. το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

[adning id="140783"]

Στο σύνολο του πρώτου εξαμήνου του έτους, ο Όμιλος πέτυχε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 9%, μεταφέροντας 6,5 εκ. επιβάτες. Στο δίκτυο εσωτερικού ταξίδεψαν 2,8 εκ. επιβάτες, 4% περισσότεροι σε σχέση με το 2018. Στο δίκτυο εξωτερικού, που αντιπροσωπεύει και το 76% του κύκλου εργασιών, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 12% σε 3,7 εκ. επιβάτες. H μέση πληρότητα πτήσεων βελτιώθηκε περαιτέρω σε 82,2% από 81,7%.

Tα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε 602,3 εκ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου 2019, ενώ το σύνολο των δανείων ανήλθε σε 200 εκ. ευρώ μετα την έκδοση του επταετούς ομολόγου.

“Συνεχίσαμε με συνέπεια την αναπτυξιακή μας πορεία προσθέτοντας σημαντική επιπλέον χωρητικότητα στις γραμμές εξωτερικού. Η προσπάθειά μας για επέκταση της τουριστικής περιόδου κυρίως το διάστημα Απριλίου-Μαΐου και η καλύτερη αξιοποίηση του στόλου μας συνέβαλε σε θετικά αποτελέσματα, παρά τη συγκρατημένη δυναμική του εισερχομένου τουρισμού. Άλλωστε, η άμβλυνση της εποχικότητας θεωρείται μείζων στόχος τόσο για τον ελληνικό τουρισμό όσο και για την Aegean” σχολίασε σχετικά ο Διεθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κος Δημήτρης Γερογιάννης, συμπληρώνοντας πως ταυτόχρονα συνεχίζεται η προετοιμασία για την ένταξη νέων αεροσκαφών στον στόλο το 2020.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη