20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αύξηση στην πληρότητα των πλοίων

Share

Την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από σήμερα στο 85% σε πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% σε αυτά χωρίς καμπίνες, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα, πρώτη μέρα του ανοίγματος των μετακινήσεων προς τα νησιά, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Delos, λίγο πριν την αναχώρησή του από Πειραιά για Πάρο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη. Ο Υπουργός ανέφερε ότι 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Θυμίζουμε πως από σήμερα, κάθε πολίτης που επιθυμεί να ταξιδεύσει με πλοίο ή καράβι προς τα νησιά (πλην Λευκάδας, Εύβοιας και Σαλαμίνας) θα πρέπει να επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 μέρες μετά την 2η δόση) ή εναλλακτικά αρνητικό τεστ pcr 72 ωρών είτε rapid test, είτε self-test 24 ωρών, είτε αποδεικτικό νόσησης. Ο έλεγχος θα γίνεται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές/ακτοπλοϊκές εταιρίες και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πληρώματα και επιβάτες τηρούν τους κανόνες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, προκειμένου, όπως είπε, το ταξίδι τους να είναι όχι μόνο ευχάριστο αλλά και ασφαλές.

Παράλληλα, τόνισε ότι το Yπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε στην αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με βάση και τα νέα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του, ενώ πρόσθεσε ότι η προτεραιότητα που δόθηκε στους εμβολιασμούς των κατοίκων των νησιών δημιούργησε ένα περιβάλλον αυξημένης ασφάλειας, στο οποίο οι επισκέπτες και οι συμπατριώτες μας μπορούν να χαρούν το φετινό καλοκαίρι με απόλυτη ασφάλεια.

Ο κος Πλακιωτάκης έκανε σαφές ότι οι έλεγχοι των στελεχών του Λιμενικού Σώματος θα είναι συνεχείς και πάνω στα πλοία και στα λιμάνια, ενώ κάλεσε πληρώματα και επιβάτες να τηρήσουν με απόλυτη συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη