Αύξηση 73,16% στις διεθνείς αφίξεις τον Αύγουστο στο Ν. Αιγαίο

Ποιες εθνικότητες προτίμησαν τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Ρόδο και την Κω

Σημαντικά αυξημένη, σε σχέση με τον Ιούλιο, ήταν η τουριστική κίνηση τον Αύγουστο στα πέντε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου που υποδέχονται διεθνείς πτήσεις. Βασιζόμενη σε επίσημα στοιχεία της Fraport (για τα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου) και της Υ.Π.Α (για το αεροδρόμιο της Καρπάθου), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναφέρει πως κατά τον δεύτερο μήνα της φετινής τουριστικής σεζόν πραγματοποιήθηκαν 6.496 διεθνείς πτήσεις, οι οποίες μετέφεραν 421.708 επιβάτες από το εξωτερικό.

Συγκριτικά με τον μήνα Ιούλιο, η αύξηση των διεθνών αφίξεων είναι της τάξης του 73,16%, καθώς κατά τον πρώτο μήνα που ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για τη χώρα μας είχαν μετακινηθεί 243.530 αλλοδαποί επιβάτες μέσω 1.817 διεθνών πτήσεων.

Τα στοιχεία που προκύπτουν σχετικά με το αριθμό των διεθνών πτήσεων και τον αριθμό των αφιχθέντων επιβατών ανά αεροδρόμιο κατά το διάστημα 1-31 Αυγούστου έχουν ως εξής:

Στη Ρόδο έφτασαν 190.937 επιβάτες μέσω 1.390 διεθνών πτήσεων
Στην Κω έφτασαν 106.787 επιβάτες μέσω 791 διεθνών πτήσεων
Στη Μύκονο έφτασαμ 62.491 επιβάτες μέσω 549 διεθνών πτήσεων
Στη Σαντορίνη έφτασαν 57.178 επιβάτες μέσω 458 διεθνών πτήσεων
Στην Κάρπαθο έφτασαν 4.315 επιβάτες μέσω 60 διεθνών πτήσεων

Αξίζει να επισημανθεί ότι τα στοιχεία της Fraport αποτυπώνουν αποκλειστικά τις διεθνείς αφίξεις προς τα διεθνή αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου. Για τον υπολογισμό του συνολικού αριθμού επισκεπτών θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστούν οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” με πτήσεις εσωτερικού αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.

Όσον αφορά τα συγκεντρωτικά στοιχεία αναφορικά με την χώρα προέλευσης, για το διάστημα 1-31 Αυγούστου, Βρετανοί και Γερμανοί επιλέγουν σταθερά τους προορισμούς της Ρόδου και της Κω, Ιταλοί κατέχουν την πρώτη θέση προτίμησης για το νησί της Σαντορίνης, ενώ στην Μύκονο την πρώτη και δεύτερη θέση κατέχουν αντιστοίχως Βρετανοί και Ιταλοί. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία των Πολωνών τουριστών, οι οποίοι παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά τη φετινή χρονιά.

Ακολουθούν αναλυτικά στοιχεία με την ποσοστιαία κατανομή ανά χώρα προέλευσης βάσει των στοιχείων της Fraport για τα διεθνή αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου.

Ρόδος
Αγγλία: 29%
Γερμανία: 25%
Πολωνία: 10%
Ιταλία: 6%
Ολλανδία: 5%
Γαλλία: 4%

Κως
Γερμανία: 33%
Αγγλία: 28%
Ολλανδία: 10%
Πολωνία: 9%
Ιταλία: 3%

Σαντορίνη
Αγγλία: 29%
Ιταλία: 19%
Γαλλία: 15%
Γερμανία: 12%
Ελβετία: 5%
Αυστρία: 5%

Μύκονος
Αγγλία: 24%
Γαλλία: 22%
Ιταλία: 21%
Ελβετία: 10%
Γερμανία: 7%
Πολωνία: 3%


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη