15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στη Σαντορίνη

Share

Για αύξηση των εργατικών ατυχημάτων την τελευταία περίοδο στη Σαντορίνη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας.

Όπως σημειώνει, “μόνο την τελευταία βδομάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας παρουσιάστηκαν 1-2 εργατικά ατυχήματα κάθε μέρα, προερχόμενα κυρίως από τον τομέα των κατασκευών. Κάποια απ’ αυτά πολύ σοβαρά ακόμα και για τη ζωή των συνάδελφών μας οικοδόμων (εργαζόμενος με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διαμετακομίστηκε διασωληνωμένος σε πολύ κρίσιμη κατάσταση)”. Ως κυριότερες αιτίες αναφέρει:

  • Τα ελλιπή μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας στους χώρους εργασίας
  • Την εντατικοποίηση της εργασίας, ειδικά αυτή την περίοδο, λίγο πριν ανοίξει ο τουρισμός παραμονές του ανοίγματος του τουρισμού, όπου όλοι τρέχουν να προλάβουν και τα οικοδομικά συνεργεία δέχονται πιέσεις και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.
  • Την απουσία ελέγχου. Το Συνδικάτο έχει διεκδικήσει την επαναλειτουργία του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στη Σαντορίνη τόσο για τον έλεγχο στους όρους εργασίας, όσο και για τον έλεγχο τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την αντικατάστασή τους από ατομικές συμβάσεις με τις οποίες ο εργοδότης καθορίζει τους όρους εργασίας.
  • Την απουσία σωματείου στις κατασκευές που μπορεί να παρέμβει για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Εκφράζοντας την ανησυχία του για αυτή την κατάσταση, το Συνδικάτο καλεί “κάθε εργαζόμενο να συμμετέχει και αυτός οργανωμένα στη διεκδίκηση και πάλη για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, για αξιοπρεπείς μισθούς και όρους, για να μην περάσει η κατάργηση του 8ωρου και η διευθέτηση του χρόνου εργασίας που είναι και διευθέτηση του ελεύθερου χρόνου μας, διευθέτηση της ίδιας μας της ζωής με κριτήριο τα κέρδη των αφεντικών” και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία της Μεσαριάς, την Πέμπτη 6/5 και ώρα 11:00.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη