ΕΟΔΥ: Αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων κυρίως σε τουριστικές περιοχές

Ιόνιο, Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Αττική παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση

Την επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων εβδομάδων στη χώρα μας παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου σήμερα (4/7) το πρωί ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, Καθηγητής Παιδιατρικής, πλαισιωμένος από τους δύο Αντιπροέδρους του Οργανισμού, τον κ. Δημήτρη Παρασκευή, Αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και τον κ. Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή Φαρμακολογίας, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων τις τρεις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται κυρίως στις τουριστικές περιοχές της χώρας, στο Ιόνιο, το Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και την Αττική, ενώ ενθαρρυντικό για τους επιστήμονες είναι το γεγονός πως η αύξηση νοσηλειών σε απλές κλίνες δεν μεταφράζεται, προς το παρόν τουλάχιστον, σε αύξηση νοσηλειών σε κλίνες ΜΕΘ, ούτε σε αύξηση των θανάτων. Αυτό το στοιχείο είναι ενδεικτικό ότι το αποτύπωμα της παρούσας έξαρσης θα είναι ήπιο ως προς τις νοσηλείες ΜΕΘ.

Σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στις ηλικίες 18-24 ετών, ενώ η αύξηση στις άλλες ηλικιακές ομάδες είναι σταθερή.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

“Όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο κόκκινο. Μπορεί να υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ των χωρών, όμως τα κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμού σημειώνουν αύξηση σε όλα τα κράτη”, τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ στην ενημέρωση και πρόσθεσε πως “ανοδική πορεία σημειώνεται και στο ποσοστό θετικότητας”. Όπως παρατήρησε αυξάνεται σταθερά και ο αριθμός των κρουσμάτων στην ηλικία άνω των 65 ετών, ενώ στις νοσηλείες τα περισσότερα κράτη δεν βρίσκονται στο κόκκινο. Χαμηλός παραμένει και ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Η μετάλλαξη που κυριαρχεί στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα -όπου φαίνεται ότι αφορά πάνω από τις μισές μολύνσεις- είναι η Όμικρον και οι παραλλαγές ΒΑ4 και ΒΑ5.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη