20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Αύξηση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια για τα έργα ύδρευσης του Εμπορείου

Με την ολοκλήρωση του έργου θα καλύπτονται οι συνολικές ανάγκες των οικισμών Εμπορείου, Περίσσας, Αγίου Γεωργίου και Εξωμύτη

Share

Την απόφαση για αύξηση της χρηματοδότησης των έργων Ύδρευσης Εμπορίου Θήρας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με σκοπό την ομαλή ολοκλήρωση των έργων, καθώς και την προσθήκη υποέργου που αφορά στην ηλεκτροδότηση των νέων εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, υπέγραψε την τροποποίηση της Πράξης “Ύδρευση Εμπορείου Θήρας”, βάσει της οποίας η συνολική δημόσια δαπάνη, από 3.812.482,08 € αυξάνεται σε 4.001.134,38 €, ενώ η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη, από 3.428.482,08 € σε 3.619.330,71 €.

Με την ίδια απόφαση τροποποιείται και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της Πράξης, το οποίο παρατείνεται ως τις 31/12/2023.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΥΑ Θήρας. Το έργο ολοκληρωμένο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση Μονάδας Αφαλάτωσης στη Δημοτική Κοινότητα Εμπορείου, με ελάχιστη δυναμικότητα παραγωγής πόσιμου νερού 2.000 m³ ημερησίως, που θα λειτουργεί με δύο ανεξάρτητες γραμμές, δυναμικότητας 1.000 m³ ημερησίως, η κάθε μία. Προβλέπονται επίσης τέσσερα αντλιοστάσια, 2.650 μ. δίδυμων καταθλιπτικών αγωγών και 34.450 μ. νέων αγωγών ύδρευσης, με τους οποίους θα καλύπτονται οι συνολικές ανάγκες των οικισμών Εμπορείου, Περίσσας, Αγίου Γεωργίου και Εξωμύτη.

Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”, τον Άξονα Προτεραιότητας “ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)” και την Επενδυτική Προτεραιότητα “Επενδύσεις στον τομέα των υδάτων, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του περιβαλλοντικού κεκτημένου της Ένωσης και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που έχουν προσδιορισθεί από τα κράτη μέλη για επενδύσεις που υπερβαίνουν τις εν λόγω απαιτήσεις”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη