Βράβευση της ΓΕΩΘΗΡΑ για το Σχέδιο Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών στη Νέα Καμένη

Με το Bronze βραβείο βραβεύτηκε στα Health and Safety Awards η Δημοτική Επιχείρηση ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε., μαζί με την ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ Α.Ε., για τη Σύνταξη και Εφαρμογή του Σχεδίου Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (ΣΔΕΑ) του Ηφαιστειακού Πάρκου της Νέας Καμένης της Σαντορίνης.

Τα βραβεία, που απονέμονται από την εταιρεία Boussias, αναδεικνύουν κάθε χρόνο αυτούς που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας και όσους καινοτομούν και επενδύουν με αίσθημα ευθύνης στον εργαζόμενο

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, το σχέδιο αυτό αποτέλεσε μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας διοίκησης της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. αμέσως μετά τη δημοσίευση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Ηφαιστειακής Δραστηριότητας στο Ηφαιστειακό Σύμπλεγμα Σαντορίνης με την κωδική ονομασία “ΤΑΛΩΣ”, στο πλαίσιο του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη “Ξενοκράτης”.

Το σχέδιο διαχείρισης εκτάκτων αναγκών (ΣΔΕΑ) του οποίου τη σύνταξη ανέθεσε η  ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. στην εταιρεία ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ Α.Ε. περιλαμβάνει (ενδεικτικά) γενικά  γεωλογικά και γεωδυναμικά στοιχεία του Ηφαιστείου Θήρας, τους τοπικούς γεωλογικούς κινδύνους, τη χωροταξία αυτού, ανάλυση της ομάδας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (ΔΕΑ), τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό και διασωστικό εξοπλισμό, τον εξοπλισμό επικοινωνίας και ασφάλειας, το απαραίτητο προσωπικό, τη διαδικασία εκκένωσης του Ηφαιστείου, θέματα πυρασφάλειας, πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης σεισμού ή άλλων ακραίων φυσικών φαινομένων, τη διαδικασία αντιμετώπισης ηφαιστειακής δραστηριότητας, πιθανού περιστατικού Covid-19, περιπτώσεις κλοπών κ.ά.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη