Επιμελητήριο Κυκλάδων λογότυποΟ τουρισμός θα επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα, θα χρειαστεί όμως, ίσως για πρώτη φορά, και η δική μας συμμετοχή για να επιτευχθεί αυτό. Οι ανάγκες των επισκεπτών θα είναι διαφορετικές. Και οι επιχειρήσεις που θα επιβιώσουν θα είναι αυτές που θα έχουν αναγνωρίσει έγκαιρα τις νέες απαιτήσεις και θα έχουν προσαρμόσει τις υπηρεσίες τους σε αυτές.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, η Δρ. Γεωργία Ζούνη, εισηγήτρια στο διήμερο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε το Επιμελητηρίο Κυκλάδων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και με θέμα “Το νέο τοπίο του Τουριστικού Κλάδου, με τα έως σήμερα δεδομένα, στην εποχή της πανδημίας και πώς αυτό επηρεάζει την ανάπτυξη της Οικονομίας των Κυκλάδων”.

Η εισηγήτρια παρουσίασε και ανέλυσε τα μέχρι σήμερα δεδομένα και αναφέρθηκε διεξοδικά στα θέματα που θα απασχολήσουν όλες τις επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα με βασικότερο όλων τη βιωσιμότητα. Υπογράμμισε μάλιστα τα λόγια του επιχειρηματία Steve Blank, ο οποίος στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε υποστηρίζει πως: “το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καθίσουμε και να περιμένουμε. Αντίθετα, πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική μας ακολουθώντας τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα που αναδύονται, να κάνουμε συνεχείς έρευνες και μελέτες για να σκιαγραφήσουμε το νέο προφίλ των πελατών μας, να αναζητήσουμε νέες αγορές, να βελτιστοποιήσουμε το προϊόν και τις υπηρεσίες μας. Και πάνω απ’ όλα να δημιουργήσουμε συνέργειες και μια ολοκληρωμένη στρατηγική”.

Χαιρετίζοντας το σεμινάριο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, ανακοίνωσε τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και τόνισε ότι το διήμερο αυτό webinar αποτελεί την εισαγωγή για μια σειρά από εξειδικευμένα και στοχευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα ακολουθήσουν με στόχο την έγκυρη ενημέρωση και την αφύπνιση των επιχειρηματιών γύρω από τις νέες συνθήκες που επηρεάζουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους. Μάλιστα, όπως τόνισε “δεν μαντεύουμε, αλλά ερευνούμε, ενημερωνόμαστε, αξιολογούμε, αξιοποιούμε, βελτιωνόμαστε και προσαρμοζόμαστε”.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 700 επιχειρηματίες από όλους τους τομείς της επιχειρηματικότητας των Κυκλάδων. Για όσους δεν κατάφεραν να το παρακολουθήσουν, τις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμο από το portal και από το κανάλι του Επιμελητηρίου στο YouTube.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here