19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για Covid-19 σε όσους επιστρέφουν με πλοίο σε Πειραιά και Ραφήνα

Share

Τυχαιοποιημένους ελέγχους για τον νέο κορονοϊό σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Αθήνα από τις διακοπές τους, πραγματοποιούν από το πρωί στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας.

Τα δειγματοληπτικά τεστ θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι τη δύση του ήλιου. Στόχος είναι η τυχόν ανεύρεση θετικών στον κορονοϊό ταξιδιωτών, αλλά και η ευαισθητοποίηση όσων επιστρέφουν από τις διακοπές, ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο από την τυχόν διασπορά ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, εθελοντές διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του Covid-19 στην κοινότητα. Δίνεται έμφαση σε περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων και δραστηριοτήτων, που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη