ΕΟΑΝ: Δεν ακριβαίνει το εμφιαλωμένο νερό σε πλαστικό μπουκάλι

Τέλος ανακύκλωσης, ύψους 8 λεπτών, επιβάλλεται από την 1η Ιουνίου 2022 στα πλαστικά μπουκάλια ποτών (νερό, αναψυκτικό, γάλα κ.ά.), η ετικέτα των οποίων περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC).

Σχετικά με τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες περί αύξησης της τιμής του εμφιαλωμένου νερού κατά 10 λεπτά από 1ης Ιουνίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Νίκος Χιωτάκης ξεκαθάρισε σήμερα ότι αυτό δεν θα συμβεί και εξήγησε: “Αφενός γιατί η τιμή του συγκεκριμένου προϊόντος βρίσκεται σε καθεστώς διατίμησης. Αφετέρου, γιατί όλα τα προϊόντα εμφιαλωμένου νερού που διατίθενται σήμερα στην αγορά, δεν περιέχουν στην ετικέτα τους πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), άρα δεν επιβάλλεται το τέλος ανακύκλωσης σε αυτά”.

Σύμφωνα με τον ΕΟΑΝ, η επιβολή του τέλους των 8 λεπτών για τις συσκευασίες προϊόντων που περιέχουν πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών – καταναλωτών πάνω στο ζήτημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος από τα πλαστικά. Υπηρετεί την ίδια φιλοσοφία με την πετυχημένη εκ του αποτελέσματος πρωτοβουλία που έχει ήδη προηγηθεί, με την επιβολή τέλους στη χρήση της πλαστικής σακούλας, η οποία οδήγησε μέσα σε ελάχιστο χρόνο στο να εκμηδενισθεί σχεδόν η χρήση της από τους καταναλωτές.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη