Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο ιστολόγιο της Μονής Προφήτη Ηλία ματαιώθηκε η έλευση των δυνάμεων των ΜΑΤ στη Σαντορίνη, προκειμένου να συνδράμουν στην τοποθέτηση του ραδιοθόλου στην κεραία του στρατιωτικού Ραντάρ που βρίσκεται πλησίον της Μονής.

Το πλήρες κείμενο του δημοσιεύματος έχει ως εξής:

“ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΠΟΛΛΩΝ…

Σας ενημερώνουμε ότι χάριν στις χθεσινές κινητοποιήσεις των Θηραίων πολιτών και την άμεση παρέμβαση – ευτυχώς- των πολιτικών φορέων της νήσου μας και της Περιφέρειας (θα δημοσιεύσουμε ευχαριστήρια ονομαστική ανάρτηση αργότερα), ο Υπουργός Δημ. Τάξης, κ. Κικίλιας ανακάλεσε χθές το βράδυ το προγραμματισμένο για σήμερα ταξίδι των Ειδικών Δυνάμεων ΜΑΤ στην Θήρα.

Αυτή η ευχάριστη εξέλιξη είναι πάνω από όλα απόρροια των προσευχών όλων των απλών πολιτών, γνωστών & αγνώστων, όλων σας που σπεύσατε να μας βοηθήσετε με κάθε μέσο.

Πολλοί τηλεφώνησαν και άσκησαν πίεση που όντως απέφερε αποτέλεσμα. Άλλοι κοινοποίησαν και γνωστοποίησαν το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλοι διέθεσαν αυτοκίνητα, φορτηγά και τρακτέρ…

Η επιτυχία αυτή είναι μία νίκη του Θηραϊκού λαού! Και βέβαια, δεν θα μείνουμε εφησυχασμένοι…

Άμεσα ο Θηραϊκός λαός απαιτεί συνάντηση των αρμόδιων φορέων Δήμου Θήρας και της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας με τον αρμόδιο Υπουργό για να τεθεί ουσιαστικά πια στο τραπέζι η λύση της μετεγκατάστασης του Ραντάρ από το όρος του Προφήτη Ηλία. Αυτό υποστηρίζει και η χθεσινή κατεπείγουσα επιστολή του Δήμου Θήρας στον Υπουργό Δημ. Τάξης…

Οι Θηραίοι δεν θα ανεχθούν από εδώ και στο εξής καμία κίνηση αναβάθμισης…

Εκ μέρους της αδελφότητας μας, ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ είναι λίγο για τις κινητοποιήσεις και τον συνολικό αγώνα σας.”

Δείτε προηγούμενη σχετική ανάρτηση εδώ

Print Friendly, PDF & Email