Δεξαμενές ύδρευσης στη Θηρασιά από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίου 2014-2020” εντάσσεται το έργο “Προμήθεια δεξαμενών ύδρευσης Θηρασιάς”, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση τριών νέων δεξαμενών, συνολικής ωφέλιμης χωρητικότητας 2.300 m³ για την κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης και υδροδότησης πόσιμου νερού, της νήσου Θηρασιάς. Συγκεκριμένα, πρόκειται να τοποθετηθεί μια νέα δεξαμενή ωφέλιμης χωρητικότητας 1.000 m³ στην περιοχή της αφαλάτωσης, πλησίον του υφιστάμενου υδραγωγείου και δύο νέες δεξαμενές, συνολικής ωφέλιμης χωρητικότητας 1.300 m³, στον οικισμό Μανωλά. Οι νέες δεξαμενές θα τροφοδοτούνται από την αφαλάτωση της Θηρασιάς.

Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 31/3/2021 και λήξης η 30/6/2022. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της στήριξης της Ένωσης ανέρχεται σε 220.000,00 €. Δικαιούχος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Θήρας.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας “Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής” του Ε.Π. “Νότιο Αιγαίο” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη