Σαντορίνη: Δεύτερη εμβολιαστική γραμμή με Johnson & Johnson μετά το Πάσχα

Δεύτερη εμβολιαστική γραμμή με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 5 Μαΐου στη Σαντορίνη, στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπως δήλωσε ο Διοικητής του νοσοκομείου, Βασίλης Μαλαματένιος, στο Atlantea. Παράλληλα θα συνεχιστούν και οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Pfizer, όπως γίνεται από τις αρχές Ιανουαρίου.

Ήδη έχουν παραληφθεί από το νοσοκομείο οι 300 πρώτες δόσεις εμβολίου της Johnson & Johnson και κλείνονται τα πρώτα ραντεβού σε άτομα άνω των 50 ετών, για τα οποία έχει ανοίξει μέχρι στιγμής η πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

Για τις ηλικίες 30-39 που από χθες μπορούν να κλείνουν ραντεβού μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως και για τις ηλικίες 40-44 που θα μπορούν από αύριο, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα εμβολιασμού στη Σαντορίνη. Το μόνο νησί στις Κυκλάδες όπου γίνεται εμβολιασμός και με AstraZeneca είναι η Σύρος. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να κλείσει ραντεβού στη Σύρο ή στην Αθήνα, διαφορετικά θα περιμένει να έρθει η σειρά της ηλικιακής ομάδας βάσει προτεραιοποίησης, οπότε και θα ενοποιηθούν οι πλατφόρμες και θα έχει την επιλογή και των υπόλοιπων εμβολίων (Pfizer και J&J στη Σαντορίνη). Εκτιμάται, ότι αυτό θα γίνει μέσα στον Μάιο, χωρίς να έχει δοθεί ακόμα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Οι ηλικίες 45-49, βάσει προτεραιοποίησης, θα μπορούν από το Μ. Σάββατο να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Οι εμβολιασμοί στην ΠΕ Θήρας
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 5.637 εμβολιασμοί στα νησιά της ΠΕ Θήρας (4.168 εμβολιασμοί 1ης δόσης και 1.469 εμβολιασμοί 2ης δόσης). Την Τετάρτη 5/5 και την Πέμπτη 6/5 κλιμάκιο του ΓΝ Θήρας θα μεταβεί στην Ανάφη για τον εμβολιασμό των κατοίκων της Ανάφης με τη 2η δόση του εμβολίου της Pfizer.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη