Λιμενικό Ταμείο Θήρας: Διαδικασία για αυθαίρετες κατασκευές σε χερσαία ζώνη λιμένα

Με ανακοίνωσή του, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας ενημερώνει παρακάτω για τη διαδικασία που προβλέπεται για τις αυθαίρετες κατασκευές εντός περιοχών δικαιοδοσίας του:

1. Με το άρθρο 58 του Ν. 4676/ 2020 παρατείνονται μέχρι την 31/12/2022 οι προβλεπόμενες στο άρθρο 96 του Ν. 4504/2017 αποκλειστικές προθεσμίες, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την καθαίρεση των κατασκευών (σκίαστρα, τέντες, πέργκολες) που κατασκευάστηκαν χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής και για να αντιμετωπιστεί ομαλά αυτό το σοβαρό χρόνιο πρόβλημα.

2. Η ως άνω ρύθμιση συμβάλλει στην ομαλή αποκατάσταση της νομιμότητας και της ομοιομορφίας των παράνομων κατασκευών στις χερσαίες ζώνες λιμένα και δίνει τη δυνατότητα και τον εύλογο χρόνο στους ιδιώτες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση αυτή προς όφελος των περιβαλλόντων χώρων, των τοπικών κοινωνιών και επιχειρήσεων και του ιδίου του λιμένα.

3. Το άρθρο 96 του Ν. 4504/2017 σε συνδυασμό με το άρθρο 58 του Ν. 4676/ 2020 προβλέπει την καθαίρεση των αυθαίρετων κατασκευών μέχρι την 31/12/2022, με το κόστος των δαπανών καθαίρεσης να βαρύνει τους χρήστες αυτών.

4. Μέχρι την 31/12/2022 είναι δυνατή, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, η παραχώρηση της χρήσης του υποκειμένου και παρακειμένου χώρου των αυθαίρετων κατασκευών με απόφαση του ΔΛΤ Θήρας που κοινοποιείται στη Γ.Γ.Λ.Λ.Π.Ν.Ε. του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

5. Στην Αίτηση προς το Δ.Λ.Τ. Θήρας για την παραχώρηση των ως άνω χώρων επισυνάπτεται Βεβαίωση αρμόδιου Μηχανικού για τη στατική επάρκεια των υφισταμένων αυθαίρετων κατασκευών.

6. Μετά την 31/12/2022 η ύπαρξη αυθαιρέτων κατασκευών αποκλείει την καθ ́ οποιανδήποτε τρόπο παραχώρηση της χρήσης χώρων Χερσαίας Ζώνης Λιμένα ευθύνης του ΔΛΤ Θήρας.

7. Κάθε νέα κατασκευή (σκίαστρα, τέντες, πέργκολες) υλοποιείται σύμφωνα με την εγκριθείσα μελέτη και τα σχετικά σχέδια όπως προβλέπεται στην από Δεκέμβριο 2018 Τεχνική Έκθεση και Σχέδια για Πέργκολες του Πολιτικού Μηχανικού Φύτρου Αλέξανδρου και μετά τη λήψη των κατά νόμο απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη