Οι Εκδόσεις Αρμός έχουν προγραμματίσει για τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ώρα 17:30, διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το βιβλίο της Καδιώς Κολύμβα “Η Πάνω Μεριά του κόσμου​”.

Στη συζήτηση συμμετέχουν η φιλόλογος Άννα Καλανδράνη, η υπεύθυνη λεσχών ανάγνωσης Δυτικής Αττικής και ποιήτρια Νάγια Κωστοπούλου, ο συγγραφέας και επιμελητής κειμένων Ξενοφών Φύτρος και η συγγραφέας του βιβλίου Καδιώ Κολύμβα.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από το κανάλι των Εκδόσεων Αρμός στο YouTube.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Το βιβλίο αποτελεί τη μυθιστορηματική βιογραφία ενός ανθρώπου κι ενός τόπου, βασισμένη στο ημερολόγιο μιας καπετάνισσας. Μια ζωή γεμάτη τρικυμίες και μπουνάτσες στη Σαντορίνη και στον Πειραιά, στο χτες και στο σήμερα. Μια ζωή απόλυτα δεμένη με τη θάλασσα, τη ναυτιλία και τη ναυτοσύνη. Από τα πανιά της σκούνας, μέχρι τα λίμπερτυ των αποζημιώσεων του πολέμου κι από τις βεγγέρες του νησιού μέχρι τα ταξίδια στην Ευρώπη. Μια ζωή απόλυτα δεμένη με τη θάλασσα, τη ναυτιλία και τη ναυτοσύνη.

“Η Πάνω Μεριά του Κόσμου”, κυκλοφόρησε το 2001 και είναι το πρώτο πεζό έργο της λογοτέχνη Καδιώς Κολύμβα, η οποία πρωτοεμφανίσθηκε στα ελληνικά γράμματα το 1968 με την ποιητική της συλλογή “Nocturna”. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί και στα αγγλικά, με τον τίτλο “The Upper side of the world” από την Carola Scupham, φιλόλογο ελληνίστρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και κυκλοφόρησε με επιτυχία στον αγγλόφωνο κόσμο.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here