Διαδραστική έκθεση Φυσικής στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός

Με εντυπωσιακά πειράματα έκρηξης και ανάφλεξης!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός” φέρνει στη Σαντορίνη το PLANET PHYSICS με μια μοναδική διαδραστική έκθεση Φυσικής. Από τις 9 έως τις 15 Μαρτίου 2020 η γνώση γίνεται παιχνίδι μέσω της βιωματικής μάθησης. Χρησιμοποιώντας εντυπωσιακά διαδραστικά εκθέματα, κάποια εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα σπάνια ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι επισκέπτες μαθαίνουν θεμελιώδεις έννοιες της Φυσικής παίζοντας!

Πρόκειται για ένα ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα που περιμένει να υποδεχθεί σχολικές ομάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όχι μόνο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι μαθητές εξερευνούν τα διαδραστικά εκθέματα, ενώ στη συνέχεια παρακολουθούν τα εντυπωσιακότερα πειράματα Φυσικής στην Ελλάδα, πάντα βέβαια με την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού.

Το φετινό πειραματικό πρόγραμμα αφορά “Έκρηξη και Ανάφλεξη”. Αλήθεια, τι θα γίνει αν βάλουμε φωτιά σε ένα μπαλόνι που περιέχει καθαρό οξυγόνο; Κι αν δοκιμάσουμε να βάλουμε φωτιά σε ένα μπαλόνι με καθαρό υδρογόνο, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικό καύσιμο; Πώς μοιάζει το υγρό οξυγόνο; Τι θα γίνει αν ρίξουμε ένα αναμμένο σπίρτο σε ένα δοχείο με υγρό οξυγόνο; Μπορεί ο ατρόμητος Φυσικός να βάλει φωτιά στο χέρι του;

Μέσα από την πειραματική επίδειξη, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρατηρήσουν τον μαγικό κόσμο της ανάφλεξης και της έκρηξης. Να παρατηρήσουν το “περίεργο” γαλάζιο χρώμα του υγρού οξυγόνου, να μάθουν ότι το υγρό οξυγόνο μαγνητίζεται, να φτιάξουν μπάλες φωτιάς και να κάνουν εκρήξεις, στις οποίες το μέτωπο κύματος σπάει το φράγμα του ήχου.

Η έκθεση θα λειτουργεί στις 9-15 Μαρτίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή πρωινές ώρες μόνο για σχολεία (09:00-10:30 ή 11:00-12:30) και απογευματινές για το κοινό (17:30-19:00) και το Σαββατοκύριακο κατά τις ώρες 11:00-12:30, 12:30-14:00 & 17:00-18:30.

Είσοδος: 5 ευρώ | Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 2286085141, 6983206196.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη