Το Φεστιβάλ “Διαδρομές στη Μάρπησσα” συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα των Κυκλάδων. Στις 23-25 Αυγούστου η Μάρπησσα, ο παραδοσιακός οικισμός της Πάρου, θα φορέσει τα καλά της και θα υποδεχτεί κόσμο από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα περπατήσει στις διαδρομές της.

Η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, ο πλούσιος λαϊκός πολιτισμός, το μοναδικό περιβάλλον και όλα όσα συνθέτουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του χωριού, αναδεικνύονται μέσα από θεματικές διαδρομές, σημεία ενδιαφέροντος με βιωματικές δράσεις, εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, διαλέξεις, προβολές, εκθέσεις σύγχρονης τέχνης και συναυλίες που κορυφώνονται με ένα παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι.

Με σημείο αναφοράς την αρχειακή έρευνα της ομάδας του Φεστιβάλ για την πολιτιστική κληρονομιά της Πάρου, και έμπνευση τις χαρούμενες και συγκινητικές στιγμές που έχουν μοιραστεί εθελοντές, κάτοικοι, καλλιτέχνες κι επισκέπτες όλα αυτά τα χρόνια, θα στρωθεί ένα μεγάλο, γιορτινό τραπέζι και στην τριήμερη γιορτή είμαστε όλοι καλεσμένοι.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο εδώ.

Παρασκευή 23, Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 | Ώρες: 19:00-23:30
Μάρπησσα, Πάρος | Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here