Διάκριση του ΓΕΛ Θήρας στον μαθητικό διαγωνισμό “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες”

Μια νέα διάκριση απέσπασε το Γενικό Λύκειο Θήρας, που συμμετείχε στον μαθητικό διαγωνισμό “Ελλάδα, Κύπρος, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες” που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Ομάδα 30 μαθητών από όλες τις τάξεις του ΓΕΛ Θήρας πήρε μέρος στον διαγωνισμό με την ταινία μικρού μήκους “Ιούλης ήτανε”, η οποία κέρδισε το 2ο βραβείο στην κατηγορία “Ταινίες μυθοπλασίας”. Τον συντονισμό και την οργάνωση του προγράμματος ανέλαβαν δύο καθηγήτριες του σχολείου, η οικονομολόγος κα Αυγή Κομματά Οικονόμου και η καθηγήρια καλλιτεχνικών κα Αγγελική Παπαπαύλου.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, στη Λευκωσία της Κύπρου στις 2/5/2017.

[adning id="140783"]

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, την Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και απευθυνόταν σε μαθητές όλων των τάξεων των δημόσιων και ιδιωτικών νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική “γέφυρα” ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη