Διακομματική στήριξη στον νέο Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα

Νέος Πρόεδρος της Βουλής αναδείχτηκε Κωνσταντίνος Τασούλας, βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας αποσπάσει 283 ψήφους επί 298 ψηφισάντων, αριθμό που συνιστά ρεκόρ στα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε από τον Ιανουάριο του 2015 η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 235 ψήφους, ενώ ο Νίκος Βούτσης τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε εκλεγεί 181 ψήφους.

Την εκλογή του κου Τασούλα στήριξαν οι ΚΟ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25, ενώ η ΚΟ του ΚΚΕ δήλωσε “Παρών”.

“Χρέος μας είναι να συμβάλλουμε, ώστε στα μάτια και στη συνείδηση των πολιτών η Βουλή να ανατρέψει την εικόνα απαξίωσής της, φιλοδοξώντας να γίνει ο κοινοβουλευτικός πυλώνας της ανόρθωσης της χώρας. Στόχος πολύ δύσκολος, τιτάνιος θα έλεγα, αλλά ας φροντίσουμε να μην αποδειχθεί και σισύφειος!” υπογράμμισε ο κος Τασούλας αναλαμβάνοντας τα νέα καθήκοντά του.

Ακολούθησε συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής κου Κωνσταντίνου Τασούλα, κατά την οποία εκλέχθηκαν οι οκτώ Αντιπρόεδροι του Σώματος.

Με ευρείες πλειοψηφίες, Αντιπρόεδροι της Βουλής αναδείχτηκαν κατά σειρά οι: Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ), Χαράλαμπος Αθανασίου (ΝΔ), Αθανάσιος Μπούρας (ΝΔ), Δημήτριος Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΚΙΝΑΛ), Γεώργιος Λαμπρούλης (ΚΚΕ),  Απόστολος Αβδελάς (Ελληνική Λύση) και Σοφία Σακοράφα (ΜέΡΑ25).

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη