Διάθεση του αεροσκάφους του Τελεφερίκ και για ανάγκες του Δήμου Θήρας

Διαχωρίζουν τη θέση τους έξι από τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Λ. & Ε. Νομικού

Τη διάθεση του ιδιωτικού αεροσκάφους του Ιδρύματος Λ. & Ε. Νομικού (Τελεφερίκ) στον Δήμο Θήρας για την εξυπηρέτηση αυστηρώς υπηρεσιακών αναγκών αιτήθηκε από το Δ.Σ. του Ιδρύματος με επιστολή του ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας.

Όπως είναι γνωστό, η Διοίκηση του Ιδρύματος, στο πλαίσιο υλοποίησης σκοπού του Ιδρύματος, το 1996 αγόρασε αεροσκάφος (το οποίο αντικαταστάθηκε το 2007) για δωρεάν αεροδιακομιδές επειγόντων ιατρικών περιστατικών για κατοίκους και επισκέπτες της Σαντορίνης. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια, ο αριθμός των αεροδιακομιδών που εκτελεί ετησίως έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς το Γ.Ν. Θήρας δεν το χρησιμοποιεί για τυπικούς λόγους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος ζήτησε να αξιοποιείται το “αεροπλανάκι” για μετακινήσεις από τη Σαντορίνη προς Αθήνα, Σύρο, Ρόδο, προκειμένου να καλύπτονται άμεσα ανάγκες και να επιλύονται εγκαίρως προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Θήρας.

Η πρόταση έγινε δεκτή από το Δ.Σ. του Ιδρύματος, το οποίο ενέκρινε τη διενέργεια έως 20 πτήσεων ετησίως για τις ανάγκες του Δήμου και αυτό για όσο διάστημα το αεροσκάφος δεν αξιοποιείται από το Γ.Ν. Θήρας.

Με την απόφαση αυτή δε συμφώνησαν οι έξι από τους 14 προέδρους τοπικών κοινοτήτων που απαρτίζουν το Δ.Σ. του Ιδρύματος. Με δελτίο τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα, αναφέρουν πως από πλευράς τους έγινε ό,τι ήταν εφικτό ώστε το αεροσκάφος να πετάει μόνο όταν πρόκειται για λόγους υγείας, καθώς οποιαδήποτε άλλη πτήση θα ήταν ενάντια στην επιθυμία των δωρητών.

“Δυστυχώς η αρνητική ψήφος και ο έντονος προβληματισμός μας στο χθεσινό συμβούλιο δεν ήταν αρκετό να αλλάξει τη γνώμη των περισσότερων Προέδρων. Πλέον ελπίζουμε πως μια μελλοντική πτήση που δε θα αφορά ασθενή αλλά ενέργειες του Δήμου μας, δε θα είναι η αιτία να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή. Ας επωμιστεί ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί…” καταλήγει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων: Φηρών (Δημήτρης Καφιέρης), Καρτεράδου (Ιωάννης Ρούσσος), Βουρβούλου (Αρτέμης Καφούρος), Μεσαριάς (Νικόλαος Μαρτίδης), Θηρασίας (Πέτρος Καραμολέγκος) και Έξω Γωνιάς (Θεοχάρης Σαρρής).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη