Η Ισπανία παρότι δέχεται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, πολλούς από αυτούς μέσω των κρουαζιερόπλοιων, αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα λιμάνια της εξαιτίας της πανδημίας. EPA/Cati Cladera

Η Ισπανία θα διατηρήσει την απαγόρευση στα κρουαζιερόπλοια να προσδένουν στα λιμάνια της, προκειμένου να σταματήσει τη διασπορά του Covid-19, σύμφωνα με υπουργική απόφαση.

Τα κρουαζιερόπλοια, με χιλιάδες επιβάτες, έκαναν συχνά στάσεις στα λιμάνια των Βαλεαρίδων Νήσων, των Καναρίων Νήσων, της Βαρκελώνης και της Μάλαγας, ωστόσο τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση όταν η Ισπανία τέθηκε σε καραντίνα, στις 14 Μαρτίου.

Η απαγόρευση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι η επιδημία του νέου κορονοϊού τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ακόμα κι αν η χώρα ανοίγει τον τουριστικό τομέα της, σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει μια βιομηχανία που έχει πληγεί σφόδρα.

Η διατήρηση της απαγόρευσης περιγράφεται ως ένα “αναλογικό, αντικειμενικό μέτρο που βρίσκεται σε συμφωνία με τους στόχους που έχει ορίσει η επιτροπή Εκτάκτων Καταστάσεων του ΠΟΥ για την ανακοπή της διασποράς του ιού”, τονίζεται στο διάταγμα.

Το 2019, 10 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιερόπλοιων επισκέφθηκαν την Ισπανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here