20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διεθνής διάκριση για σκηνοθέτη με καταγωγή από τη Σαντορίνη

Share

Με το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη τιμήθηκε πρόσφατα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Μονάχου, για την ταινία του “A Pure Place”, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νικίας Χρυσός, με καταγωγή από τη Σαντορίνη.

Tο Atlantea συνάντησε τον Νικία Χρυσό στον Πύργο της Σαντορίνης και στο βίντεο που ακολουθεί μας λέει λίγα λόγια για την ταινία, για την οποία βραβεύτηκε, αλλά και για την αγάπη του για τη Σαντορίνη.

Η ταινία “The Pure Place” είναι μία γερμανο-ελληνική παραγωγή που γυρίστηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια φανταστική, ονειρική ιστορία για την αγάπη και τη θρησκεία, που συνδυάζει στοιχεία λατρείας και ελληνικής και γερμανικής μυθολογίας. Η υπόθεσή της έχει ως εξής:

“Ένα κορίτσι προέκυψε από βρωμιά και χώμα, διαφορετικό από όλα τα άλλα. Τα δόντια της ήταν άσπρα σαν το χιόνι. Το όνομά της ήταν Υγεία”. Αυτή η ιστορία λέγεται από τα ορφανά που μεταφέρθηκαν σε ένα απομακρυσμένο ελληνικό νησί από έναν μυστηριώδη αρχηγό ιδιόρρυθμης λατρείας που ονομάζεται Fust. Μεταξύ αυτών είναι η Irina και ο Paul, δύο αδέλφια που ζουν στο βρώμικο υπόγειο κάτω από την πεντακάθαρη βίλα του “σωτήρα” τους. Εκεί φτιάχνουν ένα ειδικό σαπούνι που υπόσχεται απόλυτη καθαρότητα στα μέλη της λατρείας ως μυστήριο. Όταν ο Fust παρατηρεί την Irina και μετακομίζει μαζί του, τα αδέλφια χωρίζονται για πρώτη φορά στη ζωή τους. Η Irina είναι μεθυσμένη από τη νέα δύναμη που λαμβάνει μέσω του Fust. Δεν παρατηρεί πως ο Fust ετοιμάζει το σκληρό τέλος του, στο οποίο της έχει αναθέσει τον κεντρικό ρόλο της Υγείας: πρέπει να απαλλάξει τον κόσμο από τη βρωμιά. Ο Paul υπόσχεται στα άλλα παιδιά του υπογείου ότι θα αναλάβει τον αγώνα ενάντια στον ισχυρό χειραγωγό. Η βρωμιά πρέπει να νικήσει την αγνότητα, σε αντίθεση με αυτό που προφητεύει το μυστηριώδες παιχνίδι. Τα πράγματα γίνονται βίαια…

Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους στη Γερμανία στις 25 Νοεμβρίου 2021 και αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο.

Ακολουθεί το trailer της ταινίας:



Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη