Δήμαρχος Θήρας: Διευκρινίσεις για τα κρούσματα Covid-19 στη Σαντορίνη

Διευκρινίσεις σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ δίνει με ανάρτησή του στο Facebook ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας.

Ο κος Σιγάλας σημειώνει πως τα κρούσματα που αναφέρονται στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας αφορούν σε πέντε νησιά: Σαντορίνη, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο και Ανάφη. Με αφορμή μάλιστα τη σημερινή (27/7) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, η οποία κάνει λόγο για 44 νέα περιστατικά Covid-19 στην ΠΕ Θήρας, διευκρινίζει πως στη Σαντορίνη καταγράφηκαν τα 27 από αυτά, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν σε επισκέπτες που μετά από τις διακοπές τους σε άλλους προορισμούς, ήρθαν στη Σαντορίνη και έκαναν τον απαιτούμενο έλεγχο για Covid-19 πριν αναχωρήσουν αεροπορικώς για την πατρίδα τους.

Ο Δήμαρχος Θήρας εκφράζει την πεποίθησή του ότι η Σαντορίνη λειτουργεί υποδειγματικά φέτος το καλοκαίρι. Όπως λέει, χάρη στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από κατοίκους και επαγγελματίες, στους αυστηρούς ελέγχους και στις πιστοποιημένες παροχές υπηρεσιών, η Σαντορίνη καθίσταται ως ένας από τους ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς, την ώρα που οι πληρότητες είναι ήδη υψηλές, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις. “Φυσικά χωρίς επανάπαυση συνεχίζουμε τους εμβολιασμούς για την ολοκλήρωση της ασπίδας προστασίας της υγείας μας αλλά και της οικονομίας μας”, καταλήγει η ανάρτησή του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με βάση τα στοιχεία εμβολιασμού που δίνει καθημερινά το Υπουργείο Υγείας, σήμερα Τρίτη 27/7 έγιναν στη Σαντορίνη 381 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 273 αφορούσαν πρώτη δόση ή μονοδοσικό εμβόλιο. Χθες Δευτέρα 26/7 έγιναν 449 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 313 ήταν για πρώτη δόση ή μονοδοσικό εμβόλιο.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη