Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Κτηματολογίου στη Σαντορίνη

H ΑΑΔΕ έστειλε σήμερα (16/6) email σε φορολογούμενους των Κυκλάδων, με το οποίο τους ενημερώνει ότι στις 30/6 λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο κτηματολόγιο. Το ενημερωτικό email έλαβαν και φορολογούμενοι που δεν έχουν ακίνητη περιουσία, αλλά και αυτοί που έχουν υποβάλει κανονικά τις δηλώσεις τους στο κτηματολόγιο.

Προς αποφυγή αναστάτωσης και για την καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων, η Εταιρεία Μελετών ΦΛΥΑ* επισημαίνει τα παρακάτω:

“Σήμερα στάλθηκε σε όλους τους κατοίκους του νησιού από την ΑΑΔΕ ενημερωτικό email για την υποβολή δηλώσεων στο κτηματολόγιο έως τις 30/6/22. Το θέμα αυτό κατ’ αρχήν δεν αφορά όσους έχουν ήδη υποβάλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις τους στο κτηματολόγιο.

Στην περίπτωση κατά την οποία δε δοθεί νέα παράταση μετά τις 30/6/22, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 του Ν.4821/21 ο οποίος τροποποιεί το άρθρο 2 παρ. 8 του Ν.2308/95, μπορούν να υποβάλλονται δηλώσεις έως και τις 31/12/22 χωρίς πρόστιμα εκπρόθεσμης δήλωσης.

Μετά την ημερομηνία αυτή, δηλαδή μετά τις 31/12/2022, θα γίνονται επίσης δεκτές οι δηλώσεις, αλλά με επιβολή σχετικού προστίμου, το ύψος του οποίου θα προσδιορισθεί με απόφαση του ΥΠΕΝ η οποία θα εκδοθεί πριν την λήξη της προθεσμίας αυτής.

Επομένως η προθεσμία που έχει τεθεί έως τις 30/6/22 για την υποβολή των δηλώσεων είναι τυπική και δεν είναι και η τελευταία. Οι ιδιοκτήτες έχουν αρκετό χρόνο στην διάθεσή τους για να προετοιμάσουν καλύτερα τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να υποβάλουν σωστά τις δηλώσεις τους.

Για κάθε σχετική διευκρίνιση το γραφείο μας είναι στην διάθεση των ενδιαφερομένων” .

* Εταιρεία Μελετών ΦΛΥΑ – Νικόλαος Χρ. Ζαχαριάς, τηλ. 2106811411, email: flya_2@otenet.gr

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη