20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για πολίτες της ΕΕ

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές

Share

Ενόψει των προσεχών Ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών, η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γνωστοποιεί τα παρακάτω:

Οι πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοικούν στη χώρα μας, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις αυτοδιοικητικές εκλογές (δημοτικές και περιφερειακές) στην Ελλάδα.

Ακόμη, εφόσον το επιθυμούν, αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για τα αξιώματα του Δημάρχου, του δημοτικού συμβούλου και του περιφερειακού συμβούλου.

Προϋπόθεση για τα ανωτέρω αποτελεί η εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δήμου του τόπου κατοικίας τους. Για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, οι πολίτες της Ένωσης οφείλουν να προσέλθουν στον δήμο της κατοικίας τους προσκομίζοντας ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας (ταυτότητα ή διαβατήριο), προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση-δήλωση εγγραφής. Η προθεσμία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν από τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου κατοικίας τους.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη