21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημιουργία δωματίων απομόνωσης στα ξενοδοχεία για κρούσματα Covid-19

Share

Δωμάτια-χώροι απομόνωσης για περιπτώσεις φιλοξενίας επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19, των οποίων η κλινική κατάσταση δεν απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη, θα δημιουργηθούν στις ξενοδοχειακές μονάδες, όπως προβλέπεται με απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Υγείας και Τουρισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού, η λύση αυτή έχει προσωρινό χαρακτήρα και συμπληρώνει τη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων “καραντίνας”, επιτρέποντας το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Γι’ αυτό και τα όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ ισχύουν κατ’ ελάχιστον έως ότου οριστεί στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, κατάλυμα για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης του Covid-19.

Με την συγκεκριμένη ΚΥΑ ορίζεται ότι για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός (1) δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως πενήντα (50) δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο (2) δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των πενήντα (50) δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του καταλύματος.

“Η ασφαλής επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Σήμερα ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό βήμα που εμπεδώνει αυτό το αίσθημα ασφάλειας. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε καθημερινά προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο” δήλωσε σχετικά με αυτή την εξέλιξη ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Δείτε την ΚΥΑεδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη