Δημοπράτηση έργου αποχέτευσης οικισμών Αγ. Παρασκευής και Μονολίθου

Ένα ακόμα μεγάλο αναπτυξιακό έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί από την Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Θήρας στις 28/12/2018 και συγκεκριμένα το έργο με τίτλο: “Αποχέτευση οικισμών Αγ. Παρασκευής και Μονολίθου Δήμου Θήρας” συνολικού προϋπολογισμού 2.987.500,00 € (πλέον Φ.Π.Α.).

Το έργο αφορά στη συλλογή των λυμάτων του δομημένου τμήματος των οικισμών Αγίας Παρασκευής και Μονολίθου του Δήμου Θήρας και την μεταφορά τους προς επεξεργασία στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Καμαρίου. Περιλαμβάνει περίπου 10.200 μέτρα βαρυτικού δικτύου αποχέτευσης, 2.600 μέτρα καταθλιπτικού δικτύου αποχέτευσης και την κατασκευή πέντε νέων αντλιοστασίων λυμάτων. Παράλληλα με την εγκατάσταση των δικτύων αποχέτευσης προβλέπεται και η τοποθέτηση δικτύων ύδρευσης συνολικού μήκους περίπου 6.300 μέτρων.

Με την ολοκλήρωση του έργου διασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος και της θαλάσσιας περιοχής της Σαντορίνης, διότι αυτό θα περιλαμβάνει όλη την παραλιακή ζώνη ανατολικά του αεροδρομίου, μια έντονα τουριστική περιοχή με πολύ μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και από τις ελάχιστες πλέον περιοχές του νησιού όπου δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμα δίκτυα αποχέτευσης.

Το έργο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙΙ στον Άξονα Προτεραιότητας “Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων” του Προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη