Δημοσιεύθηκε ο διαγωνισμός για το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων της Σαντορίνης

Με Αναθέτουσα Αρχή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου Ανώνυμη Εταιρεία “ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε.”, δημοσιεύθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η προκήρυξη του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για την εκτέλεση του έργου “Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων Νήσου Θήρας“. Οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς καλούνται να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος κατά την Α’ Φάση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου (προεπιλογή) του έργου, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

Στο πλαίσιο της προτεινόμενης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) θα υλοποιήσει το έργο “Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Θήρας“. Το αντικείμενο της Σύμπραξης συνίσταται στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των υποδομών του έργου της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αποβλήτων της Νήσου Θήρας για χρονικό διάστημα έως 27 έτη, με σκοπό την εκπλήρωση των  περιβαλλοντικών στόχων που έχουν τεθεί από την εθνική νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση στερεών αστικών αποβλήτων. Το ακριβές χρονικό διάστημα της Σύμβασης Σύμπραξης θα καθορισθεί ειδικότερα στο πλαίσιο της προτεινόμενης διαδικασίας ανάθεσης του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Το έργο ΣΔΙΤ, αποτελείται, μεταξύ άλλων, από:
• Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) που περιλαμβάνει:
– Επεξεργασία των σύμμεικτων υπολειμματικών Απορριμμάτων
– Επεξεργασία των Ανακυκλώσιμων Υλικών από προγράμματα χωριστής συλλογής
• Μονάδα Κομποστοποίησης Προδιαλεγμένων Οργανικών.
• Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.).

Εκτιμώμενη συνολική αξία: 42.700.000,00 € χωρίς ΦΠΑ

Η διαδικασία ανάθεσης, για την παρούσα σύμπραξη, περιλαμβάνει δύο φάσεις:
– Α’ φάση: εκδήλωση ενδιαφέροντος
– Β’ φάση, η οποία περιλαμβάνει δύο στάδια: α) ανταγωνιστικός διάλογος και β) υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Η Αναθέτουσα Αρχή επιφυλάσσεται του δικαιώματος της περαιτέρω εξειδίκευσης και του ακριβούς προσδιορισμού του φυσικού οικονομικού αντικειμένου της Σύμπραξης κατά τη Β’ Φάση της Διαγωνιστικής Διαδικασίας, περιλαμβανόμενης της τροποποίησης (μείωσης ή/και αύξησης της συνολικής ετήσιας ποσότητας των προς διαχείρισης απορριμμάτων, ώστε να προσαρμοστεί κατά το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες της.

Για τη σύναψη της σύμβασης Σύμπραξης ο ΙΦΣ θα συστήσει, “Ανώνυμη Εταιρεία Ειδικού Σκοπού” (ΑΕΕΣ), η οποία θα εδρεύει στην Ελλάδα.

Κριτήριο ανάθεσης της Σύμβασης Σύμπραξης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση τη βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής, η οποία εκτιμάται βάσει κριτηρίων που συνδέονται με το αντικείμενο της συγκεκριμένης δημόσιας σύμβασης και στα οποία θα περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το ύψος των πληρωμών διαθεσιμότητας που θα κληθεί να καταβάλει στην Α.Ε.Ε.Σ. η Αναθέτουσα Αρχή. Οι ειδικότερες και επιμέρους παράμετροι των κριτηρίων ανάθεσης της Σύμβασης Σύμπραξης, η βαρύτητα καθενός, και η συσχέτιση μεταξύ τους θα προσδιοριστούν ειδικότερα κατά το Στάδιο Β.ΙΙ της Β’ Φάσης του Διαγωνισμού.

Η Αναθέτουσα Αρχή προτίθεται να περιορίσει τον αριθμό των πληρούντων τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής Υποψηφίων, οι οποίοι θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού (Διάλογος και Υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών), εφόσον οι Υποψήφιοι αυτοί υπερβαίνουν τον κατωτέρω οριζόμενο μέγιστο αριθμό. Ειδικότερα, η Αναθέτουσα Αρχή θα προεπιλέξει κατά την Α’ Φάση κατά μέγιστο αριθμό έξι Υποψηφίους, κατ’ εφαρμογή των αντικειμενικών και χωρίς διακρίσεις κριτηρίων βαθμολόγησης που προβλέπονται στο Άρθρο 15 της Πρόσκλησης.

Η υποβολή των Φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ, μέχρι τις 14/10/2022 και ώρα 20:00.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού είναι διαθέσιμη εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη