Δημόσιος θηλασμός – Πρέπει να σπάσουν τα ταμπού

Καταγγελία μητέρας, που δημοσιεύθηκε στο Facebook και που αφορούσε σε εκδίωξή της από τον περιβάλλοντα χώρο εστιατορίου στα Φηρά, επειδή θήλαζε το μωρό της, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αναδημοσιεύεται κυρίως στον ηλεκτρονικό τύπο.

Δυστυχώς η έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης γύρω από τα θέματα του θηλασμού δεν επιτρέπει στο πλατύ κοινό να κατανοήσει ότι ο δημόσιος θηλασμός είναι εκπλήρωση ανάγκης και όχι κάποια περίεργη ιδαιτερότητα.

Οι θηλάζουσες μητέρες ξέρουν ότι οι έννοιες θηλασμός και πρόγραμμα είναι μάλλον ασυμβίβαστες, καθώς ο θηλασμός πρέπει να γίνεται κατ’ απαίτηση του μωρού, όποτε και για όσο εκείνο θέλει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η μαμά χρειάζεται να είναι κλεισμένη στο σπίτι για να μπορεί να ικανοποιήσει τη βασική ανάγκη του παιδιού. Αν η ίδια νιώθει άνετα, ο δημόσιος θηλασμός είναι μονόδρομος.

Τον τελευταίο καιρό, το ρεύμα υπέρ του μητρικού θηλασμού ως φυσικού τρόπου σίτισης των μωρών (αλλά και των νηπίων) μεγαλώνει. Οι πηγές πληροφόρησης είναι πολλές και όσες γυναίκες θέλουν, μπορούν πλέον να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές. Για την περίπτωση του δημόσιου θηλασμού, οι γυναίκες συμφιλιώνονται πλέον με την ιδέα πως δεν δείχνουν το στήθος τους, αλλά πως απλώς ταΐζουν το μωρό τους την ώρα που πεινάει.  Όσο περισσότερο οι μητέρες θηλάζουν δημόσια, τόσο ο κόσμος εξοικειώνεται με την εικόνα και σπάνε τα ταμπού.

Σχετικά με την παραπάνω καταγγελία και τα σχετικά δημοσιεύματα, η διακεκριμένη παιδίατρος και Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσαγωνιατών, κα Πόπη Καραμολέγκου, δήλωσε:

“Στη Σαντορίνη τα ποσοστά των μητέρων που θηλάζουν είναι πολύ υψηλά. Η προάσπιση του δικαιώματος του βρέφους να θηλάσει και η εκπαίδευση της μητέρας είναι η καθημερινή πράξη της κας Μίχου, μαίας του Κέντρου Υγείας Θήρας. Συμπεριφορές σαν αυτές που αναφέρει το δημοσίευμα, είναι καταδικαστέες και μακριά από την άποψη του Σαντορινιού. Ο μητρικός θηλασμός είναι το μέλλον του ανθρώπου και η αποκλειστική διαδρομή για την εξασφάλιση της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας.”

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]




Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη