Δίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 21/9 στο Γ.Ν. Θήρας

Δίωρη στάση εργασίας έχει κηρύξει για την Τετάρτη 21/9, από τις 11:00 έως τις 13:00 το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, έπειτα από απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για σχεδόν κατάρρευση του νοσοκομείου και για αδυναμία να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών που το επισκέπτονται, διεκδικώντας -μεταξύ άλλων- προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό, καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών για το α’ εξάμηνο του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 16/9, ο Δήμαρχος Θήρας ανέφερε πως επίκειται αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου, σημειώνοντας πώς δρομολογείται να αναλάβει καθήκοντα νέα διοικήτρια.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝ Θήρας αναφέρει:

“Χωρίς καμία άλλη αντοχή, το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝ Θήρας έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης κηρύττει 2ωρη στάση εργασίας, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 11.00-13.00.

Το Νοσοκομείο έχει σχεδόν καταρρεύσει ενώ οι εργαζόμενοι από τη μία καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν την ηθική και επαγγελματική υποχρέωση που έχουν απέναντι στους πολίτες που επισκέπτονται το Νοσοκομείο για να λάβουν τις υπηρεσίες του και από την άλλη τα χιλιάδες προβλήματα που υπάρχουν και καθιστούν την κάλυψη της ανάγκης αυτής σχεδόν ανέφικτη.

Παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις και συζητήσεις με τη Διοίκηση του ΓΝ Θήρας και κατά προέκταση της ΑΕΜΥ ΑΕ, καμία από τις υποσχέσεις που μας δόθηκαν δεν τηρήθηκε τελικά και κανένα από τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων δεν ικανοποιήθηκαν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Την άμεση στελέχωση των τμημάτων του Γ.Ν. Θήρας με μόνιμο προσωπικό, δηλώνοντας κάθετα αντίθετοι με την ανάθεση υπηρεσιών σε εργολάβους
2. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών του Α’ εξαμήνου του 2022
3. Την άμεση χορήγηση αδείας παραμεθόριων περιοχών
4. Την άμεση χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους που εμπίπτουν στη Β’ κατηγορία

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ!”

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη