Διπλασιάζεται ο φόρος για τους τουρίστες σε Ίμπιζα και Μαγιόρκα

Τον διπλασιασμό του λεγόμενου “φόρου βιώσιμου τουρισμού”, στα νησιά των Βαλεαρίδων στην Ισπανία, ανακοίνωσε για το 2018, την περασμένη Πέμπτη η τοπική κυβέρνηση.

Ο φόρος αυτός, που ισχύει από τον Ιούλιο του 2016, είναι ανά ημέρα και αφορά σε κάθε τουρίστα που επισκέπτεται την Ίμπιζα, τη Μαγιόρκα και τα άλλα νησιά του συμπλέγματος των Βαλεαρίδων.

Ο φόρος πλέον θα κυμαίνεται μεταξύ του ενός και τεσσάρων ευρώ ανά ημέρα, ανάλογα με τον τύπο, την κατηγορία και τον τόπο του καταλύματος που διαμένει ο τουρίστας (άνω των 16 ετών). Επιβάρυνση δύο ευρώ θα έχουν και οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων, που προσεγγίζουν τις Βαλεαρίδες, ανεξάρτητα από τον χρόνο παραμονής των πλοίων σε αυτές. Στη χαμηλή τουριστική περίοδο ο φόρος θα είναι 50% μειωμένος.

[adning id="140783"]


Η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων υπολογίζει να συγκεντρώσει το 2018 περισσότερα από 100.000 ευρώ, τα οποία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του τουριστικού υπερκορεσμού.

Η επιβολή του πολύ αυξημένου αυτού φόρου αναμένεται να έχει και γενικότερες επιπτώσεις στον τουρισμό των Βαλεαρίδων, καθώς οι τουρίστες που δεν έχουν την οικονομική άνεση να ανταποκριθούν στην καταβολή του, θα κατευθυνθούν σε άλλους προορισμούς. Αυτό βέβαια ανησυχεί μία μερίδα των τουριστικών επιχειρηματιών της περιοχής, ωστόσο υποστηρίζεται ένθερμα από τους οπαδούς της εκ νέου προσέλκυσης επισκεπτών υψηλότερου οικονομικού επιπέδου στα νησιά αυτά.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη