Διπλάσιες από πέρσι οι επιδόσεις του Νοτίου Αιγαίου στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις

Αύξηση 237% για τη Σαντορίνη τον Αύγουστο - Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία και Πολωνία στην πρώτη πεντάδα των αγορών

Εντυπωσιακή τουριστική ανάκαμψη, σε σχέση με την περσινή χρονιά, σημείωσε τον Αύγουστο το Νότιο Αιγαίο, καθώς σχεδόν διπλασιάστηκαν οι απευθείας διεθνείς αφίξεις στα πέντε αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Καρπάθου, της Μυκόνου και της Σαντορίνης, επιβεβαιώνοντας ότι τα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων διατηρούν ψηλά την τουριστική ζήτηση. Συνολικά, τα πέντε νησιά υποδέχτηκαν τον Αύγουστο του 2021 833.720 επιβάτες, ενώ τον Αύγουστο του 2020 οι επιβάτες ήταν 421.708.

Πιο αναλυτικά, όπως έκανε γνωστό η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, οι απευθείας διεθνείς αφίξεις ανά αεροδρόμιο τον μήνα Αύγουστο συγκριτικά για τις δύο χρονιές της πανδημίας έχουν ως εξής:

Αεροδρόμιο
Αύγουστος 2020
Αύγουστος 2021
Ποσοστιαία αύξηση
Ρόδος
190.937
378.178
98%
Κως
106.787
191.174
79%
Κάρπαθος
4.315
14.948
346%
Μύκονος
62.491
114.613
86%
Σαντορίνη
57.178
135.822
237%

Από τα στοιχεία του πίνακα προκύπτει ότι τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από τη μία χρονιά στην άλλη είχαν η Κάρπαθος (με 346%), η Σαντορίνη (με 237%), η Ρόδος (με 98%), η Μύκονος (με 83%) και η Κως (με 79%).

Κυριότερες αγορές ανά νησί τον μήνα Αύγουστο

Και τον Αύγουστο, οι πολυπληθέστεροι τουρίστες συνολικά για το Νότιο Αιγαίο παραμένουν οι Γερμανοί, με 181.162 τουρίστες, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε Ρόδο και Κω, την τρίτη για την Σαντορίνη και την τέταρτη για Μύκονο.

Δεύτερη αγορά για την Ρόδο αναδείχθηκαν τον Αύγουστο οι Βρετανοί τουρίστες, από την 8η που βρίσκονταν τον Ιούλιο. Άνοδο σημείωσαν ως αγορά και για την Κω και την Μύκονο, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, ενώ στην Σαντορίνη ανέβηκαν μόλις μια θέση, σε σχέση με τον περασμένο μήνα, δηλαδή στην τέταρτη της λίστας με τις εθνικότητες για το νησί.

Σημαντική αγορά κρατήσεων για Ρόδο και Κω παραμένει η πολωνική, αφού βρίσκεται στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, όπως και στην Σαντορίνη, όπου παραμένει στο top 5.

Την πεντάδα για τη Ρόδο, μετά τους Γερμανούς, τους Άγγλους και τους Πολωνούς, συμπληρώνουν οι Ιταλοί και οι Γάλλοι, με τους Ολλανδούς να ακολουθούν πολύ κοντά. Στην πέμπτη θέση στο νησί του Ιπποκράτη βρίσκονται οι Ελβετοί, μετά τους Γερμανούς, τους Ολλανδούς, τους Άγγλους και τους Πολωνούς, που προαναφέρθηκαν.

Η Μύκονος και η Σαντορίνη παρουσιάζουν ομοιότητες στην πρώτη και τη δεύτερη θέση, τις οποίες κατέχουν και στα δύο Κυκλαδονήσια οι Ιταλοί και οι Γάλλοι, ενώ ακολουθούν για την μεν Μύκονο η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Ελβετία και η Ισπανία, και για την Σαντορίνη η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Πολωνία, η Ελβετία και η Αυστρία.

Ψήφος εμπιστοσύνης στο Νότιο Αιγαίο και φέτος το καλοκαίρι – Περισσότεροι από 2 εκατ. επιβάτες διεθνών πτήσεων από την αρχή της τουριστικής περιόδου

Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία, το Νότιο Αιγαίο κερδίζει το στοίχημα του τουρισμού αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα στοιχεία για την επιβατική κίνηση στις διεθνείς πτήσεις. Το καλοκαίρι της δεύτερης χρονιάς πανδημίας, περισσότερα από 14.500 αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τα νησιά του Ν. Αιγαίου, προσγειώνοντας περισσότερους από 2 εκατομμύρια επιβάτες, μεταφέροντας δηλαδή το ένα τρίτο των συνολικών αφίξεων της χώρας στο Νότιο Αιγαίο.

Μαζί με τους επιβάτες που φτάνουν στα νησιά μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα της Αθήνας “Ελευθέριος Βενιζέλος” (57.625 τον Ιούνιο και 97.769 τον Ιούλιο), οι διεθνείς αφίξεις στα πέντε διεθνή αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου, τη δεύτερη χρονιά της πανδημίας, ανέρχονται σε 2.082.993. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιβάτες μέσω του Ελευθέριος Βενιζέλος κατά τον Αύγουστο, τον μήνα με την υψηλότερη κίνηση, ούτε και οι επιβάτες μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη