Διπλή συμμετοχή της Σαντορίνης στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (βίντεο)

Η Φιλαρµονική του Δήµου Θήρας και οι σπουδαστές των Σύγχρονων Τµηµάτων του Εθνικού Ωδείου Θήρας σε μουσικά ταξίδια

Με δύο μαγνητοσκοπημένα μουσικά βίντεο εκπροσωπήθηκε η Σαντορίνη στη χθεσινή Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που διοργανώθηκε φέτος διαδικτυακά, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της εποχής. Τον τοπικό συντονισμό είχε το Παράρτημα Θήρας του Εθνικού Ωδείου, υπό την αιγίδα του ΔΑΠΠΟΣ.

Στο πρώτο βίντεο, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θήρας, με θέα την καλντέρα της Σαντορίνης, απέδωσε τη Μπαλάντα του Ούρι, σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Στο δεύτερο βίντεο, οι σπουδαστές των Σύγχρονων Τμημάτων του Εθνικού Ωδείου Θήρας (τάξη σύγχρονου τραγουδιού και τάξη ακουστικής-ηλεκτρικής κιθάρας και ηλεκτρικού μπάσου) έπαιξαν και τραγούδησαν γνωστά κομμάτια της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής.

Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν 27 πόλεις της χώρας, που σε πείσμα των καιρών διοργάνωσαν συναυλίες χωρίς κοινό, σε κήπους, πάρκα, ταράτσες, πλατείες, αυλές, νησιά, βουνά και ποτάμια όλης της χώρας. Στη γιορτή που μετέδωσε το ελληνικό δίκτυο πήραν επίσης μέρος και 12 ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Βερολίνο, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κρακοβία, Κωνσταντινούπολη, Μάντσεστερ, Μιλάνο, Λιουμπλιάνα, Λισσαβόνα, Πράγα και Σκόπια). Δείτε όλη την εκδήλωση εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη