15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διπλό κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Share

Δύο διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο θα επηρεάσουν τον καιρό στη χώρα μας από απόψε, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νοτιάδες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Α. Από απόψε το βράδυ (9/12) και έως το απόγευμα της Παρασκευής (10/12): τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Β. Την Παρασκευή (10/12):
– Μέχρι το μεσημέρι: Οι προαναφερθείσες περιοχές και η δυτική, η κεντρική Μακεδονία βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα και η ανατολική Στερεά.
– Μέχρι αργά το απόγευμα η Θράκη.
– Από το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
– Μέχρι αργά το μεσημέρι πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

Στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι με ένταση 7-8 μποφόρ και την Παρασκευή (10/12) στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

Από τη νύχτα της Παρασκευής (10/12) ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει όλη τη χώρα από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Θα επηρεαστούν αρχικά το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, και πιθανώς πρόσκαιρα τα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων. Τα έντονα φαινόμενα το Σάββατο (11/12) θα επηρεάσουν και την Αττική.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη