Υπ. Τουρισμού: DMMOs, ένα σημαντικό εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Το πλαίσιο λειτουργίας των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMΜOs) που θα αναπτύξουν δήμοι και περιφέρειες της χώρας, με στόχο τη διαχείριση, την προώθηση και την αντικειμενική πληροφόρηση για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος, παρουσίασε σήμερα (30/1) η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα με τίτλο “Ελλάδα-Προορισμός 365 ημέρες τον χρόνο”.

Οι Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των τουριστικών προορισμών, καθώς έχουν ως στόχο την προβολή τους, την προσέλκυση επισκεπτών και την ανάπτυξη της βιώσιμης περιφερειακής οικονομίας των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα, οι DMΜOs παρέχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη προϊόντων που θα ενισχύσουν την εμπειρία του επισκέπτη, την ταυτότητα και την έκφραση της επωνυμίας του προορισμού.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

“Πρόκειται για ένα σύγχρονο εργαλείο marketing και management στον τουρισμό, το οποίο επεξεργάστηκε το Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να βοηθήσει τους Δήμους και τις Περιφέρειες σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη και κυρίως τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη”, ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Υπογράμμισε δε ότι τα επιστημονικά-τεχνοκρατικά στοιχεία που θα αντληθούν είναι πάρα πολύ σημαντικά, καθώς “θα συμβάλλουν στην προσπάθειά που κάνουμε και στο όραμα που έχουμε η Ελλάδα να αποτελεί προορισμό και τις 365 ημέρες του έτους, ενώ ταυτόχρονα θα μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε πολιτικές του μέλλοντος και να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο το τουριστικό μας προϊόν”. Τόνισε επίσης πως με τη δημιουργία του πλαισίου λειτουργίας των DMΜOs διασφαλίζεται η επίτευξη των στόχων στον τουρισμό σε ατομικό, συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Η παρουσίαση του πρότυπου πλαισίου για τη σύσταση και τη λειτουργία των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών είναι διαθέσιμη εδώ.

Ο Υπουργός Τουρισμού κάλεσε επίσης την περιφερειακή-τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς του κλάδου και τους επαγγελματίες να συμμετέχουν στα προγράμματα έργων υποδομής και ανάπτυξης του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (RRF), προκειμένου να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους στο πλαίσιο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύθηκαν για τη συνεισφορά τους στον Τουρισμό ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΕΤ Δημήτρης Κουτούκης, καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΛΠ Yu Zenggang, η Γενική Εμπορική Διευθύντρια & Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΟΛΘ Θεοδώρα Ρήγα και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιάννης Παράσχης.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη